KLM

ONDERHOUD Fokker 70 vloot KLM cityhopper naar
Nayak Aircraft Services

AMSTELVEEN/SCHIPHOL, 9 januari, 2008 - Als gevolg van een gewijzigde aanpak binnen de strategie van zowel KLM cityhopper (KLC) als Martinair hebben beiden in overleg besloten een andere invulling te geven aan de uitvoering van het onderhoud van de jet vloot van KLC. Medio 2008 zal het onderhoud van de Fokker 70 geleidelijk overgeheveld worden van Martinair naar Nayak Aircraft Services op Schiphol Oost.

Maintenance & Engineering van Martinair wil zich meer richten op het verbeteren van de eigen operatie en voorbereidingen treffen voor eventuele vlootvervanging bij Martinair. Dat staat haaks op meebewegen met de groei bij KLC en haar vlootvervanging. Vandaar dat KLC en Martinair samen besloten hebben dit op de aangegeven wijze in te gaan richten. De Fokker 70 vloot bestaat uit 21 toestellen.

Extra werkgelegenheid Nayak
De overgang van het onderhoud van Martinair naar Nayak start in april 2008 en zal binnen een half jaar worden afgerond, zodat een beheerste overgang is gegarandeerd. In de praktijk zal een deel van het Martinair onderhoudspersoneel bij Nayak worden gedetacheerd. Voor Nayak betekent de opdracht dat er op korte termijn ruim 100 man extra personeel nodig is, bestaande uit onderhoudstechnici en ondersteunend personeel. Het bedrijf zal hiervoor een wervingscampagne starten. Nayak verzorgt al sinds 2005 het onderhoud aan 14 Fokker 50 vliegtuigen van KLC.

Martinair behoudt onderhoud Fokker 100.
Martinair blijft het onderhoud van de F100 toestellen uitvoeren tot de uitfasering van deze toestellen in 2010. De Fokker 100 vloot bestaat op dit moment uit 20 toestellen. Tussen eind 2008 en begin 2010 zal KLC haar 15 oudste Fokker 100-toestellen uit dienst nemen en vervangen door tien Embraer 190's en vijf Fokker 70's. De Fokker 70's worden overgenomen van Air France dochter RĂ©gional.

De vijf jongste Fokker 100's blijven deel uitmaken van de KLC vloot. Het onderhoud van deze toestellen zal op termijn eveneens worden overgebracht naar Nayak. Over het onderhoud van de Embraer 190's volgt nader bericht.

Over Nayak Aircraft Services
Nayak Aircraft Service Nederland is onderdeel van Nayak Aircraft Services Group in Duitsland - de grootste onafhankelijke provider van vliegtuigonderhoud in Europa. De Nayak Group werkt voor ruim 60 luchtvaartmaatschappijen, op meer dan 20 Europese luchthavens. In Nederland doet Nayak onderhoud voor onder meer KLM, Lufthansa, Aer Lingus en Swiss - vanuit vestigingen op Schiphol en Eindhoven Airport. Nayak Nederland is tevens gespecialiseerd in het onderhoud van business en private jets. Op Schiphol heeft Nayak de beschikking over een hangaar van 14.000 m2. Er werken 125 man.

For meer informatie:
Martinair media relations: Erik van Doeselaar, +31 20 6011799 Nayak Aircraft Services: Leo de Later, +31 652 304050 KLM Media Relations, Koen van Zijl + 31 20 649 45 45. KLM photo material: http://www.presslink.nl/klm/

AMS/DR/KvZ


---- --