Gemeente Binnenmaas

Schoolkinderen enthousiast over Kies voor Hart en Sport

De leerlingen van basisscholen in Binnenmaas zijn erg enthousiast over het sportstimuleringsproject Kies voor Hart en Sport.

Waarschijnlijk heeft u al eens iets gehoord of gelezen over het project Kies voor Hart & Sport. Het doel van dit sportstimuleringsproject is jongeren te laten zien dat je met een gezonde leefstijl gezondheidsrisicos kunt verkleinen. Het project wordt uitgevoerd door de gemeente Binnenmaas en Sportservice Zuid-Holland. Kies voor Hart & Sport is één van de projecten waarvoor de gemeente Binnenmaas geld heeft ontvangen uit de stimuleringsregeling Buurt Onderwijs en Sport (BOS) van het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het project bestaat uit drie onderdelen: een deel gezondheidsvoorlichting en sportoriëntatie, en een deel sportintroductie die beide op school en onder schooltijd plaatsvinden. Het derde deel, de sportkennismaking, vindt buiten schooltijd plaats bij de sportaanbieder in de vorm van verschillende sportkennismakingscursussen.

Een groot gedeelte van de basisschoolkinderen in gemeente Binnenmaas is erg enthousiast en inmiddels hebben zich al twintig sportaanbieders uit de gemeente aangemeld voor het project om er een succes van te maken.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Angelic de Jong-Vermaas, medewerker welzijn en sport bij de gemeente Binnenmaas, via tel. 078 - 633 45 79 of de website www.kiesvoorhartensport.nl raadplegen.
rik en tik

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl