Universiteit Leiden

De Leidse Winterlezingen 2007-2008

De Leidse Winterlezingen is een serie van boeiende lezingen over aarde en klimaat.

De lezingen zijn bedoeld voor iedereen met belangstelling voor planeet Aarde, van brugpieper tot krasse bejaarde en alles daar tussen in. Dit seizoen hebben we lezingen over het klimaat in Portugal, zo'n 12.000 jaar geleden, over tropische algen in de noordelijke poolzee, over verborgen vulkanisme in de Ardennen, en de verrassende effecten van geologie op de kwaliteit van wijn.

De sprekers zijn bekende wetenschappers die weten hoe je de nieuwsgierigheid van een breed publiek moet prikkelen. Ze vertellen over hun eigen fascinerende onderzoeksresultaten en, soms barre, expedities.

De lezingen vinden plaats op dinsdagavonden in Museum Naturalis, Darwinweg 2, 2333 CR Leiden. Kijk op de agenda en op contact. U komt met de auto? Parkeren kan op het parkeerterrein aan de Darwinweg (even voorbij de loopbrug van het museum). Zaal open: 19:30. Aanvang: 20:00. De toegang is gratis.

De Leidse Winterlezingen is een initiatief van GEA Kring Rijnland en wordt gerealiseerd in samenwerking met Natuurhistorisch Museum Naturalis en Stichting Geologische Aktiviteiten. Wilt u vóór elke lezing een reminder per email ontvangen? Vul dan hier uw email-adres in:

____________________