Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zeventienjarige meiden gewond na ongeval

Publicatiedatum: 9-1-2008 10:48:01

Duiven - Twee zeventienjarige meiden zijn dinsdagochtend gewond geraakt bij een ongeval bij het Horsterpark in Duiven. Omstreeks 08:00 uur liep een 50-jarige Duivense met haar niet aangelijnde hond in het Horsterpark. Een zeventienjarige Westervoortse reed op haar snorfiets met een zeventienjarige Zevenaarse achterop over de fietsstrook door hetzelfde park. Ter hoogte van de kinderboerderij zou de hond in de richting van de fietsstrook zijn gelopen. De 50-jarige vrouw zou haar hond nog terug geroepen hebben, maar zou de hond niet onder controle hebben kunnen houden. De bestuurster van de snorfiets wilde een aanrijding met de hond voorkomen en remde krachtig af. Daardoor zou de snorfiets onderuit zijn gegleden op het natte wegdek. De bestuurster en haar medepassagier liepen hierbij letsel op. De bestuurster had last van hoofdpijn en pijn in armen en benen. Na behandeling in het ziekenhuis kon de 17-jarige Westervoortse naar huis. De evenoude Zevenaarse had een geschaafde linkerhand. De snorfiets raakte bij het ongeval beschadigd. (08-003714)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053 tot 14:30 uur

---

Rijbewijs Huissenaar ingevorderd

Publicatiedatum: 9-1-2008 10:47:28

Huissen - De politie heeft dinsdagavond een 62-jarige Huissenaar aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Omstreeks 20:30 uur zagen agenten de man onstabiel lopen naar een geparkeerd busje aan de Stadswal in Huissen. Vervolgens stapte de man in het busje en ging daarmee rijden. Agenten hebben de Huissenaar daarop een stopteken gegeven. Uit de ademanalyse bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij had een alcoholpromillage van 1,55; ruim drie keer zoveel dan is toegestaan. Uit navraag bleek dat de 62-jarige al eerder aangehouden was voor het rijden onder invloed van alcohol. Daarop is het rijbewijs van de Huissenaar ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zeven uur. Het rijbewijs is opgestuurd naar Justitie die beslist over teruggave van het document.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053 tot 14:30 uur

---

Huissenaar aangehouden na weigering medewerking
Publicatiedatum: 9-1-2008 10:46:34

Huissen - Een 21-jarige Huissenaar is dinsdagochtend door de politie aangehouden nadat hij er vandoor zou zijn gegaan voor de politie. Omstreeks 08:00 uur hielden agenten een controle op de Julianastraat in Huissen met een rollertestbank. Tijdens deze controle kwam de Huissenaar de controleplaats tegemoet en zou er, nadat hij een stopteken had gekregen, vandoor zijn gegaan. Een motorrijder van de politie kon de man in de wijk staande houden. De 21-jarige had zijn bromfiets tegen een boom gezet en zou hebben gedaan alsof er niets gebeurd was. Toen de Huissenaar aangesproken werd door de politie, zou hij niet meewerkend zijn geweest. Uiteindelijk is de man mee terug gegaan naar de controleplaats. De 21-jarige kon echter geen kentekenbewijs tonen en weigerde verdere medewerking. Hierop is de man aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer heengezonden. Justitie beslist wat er verder met de Huissenaar gaat gebeuren. (08-003747)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053 tot 14:30 uur

---

Verkeerscontrole Julianastraat Huissen

Publicatiedatum: 9-1-2008 10:45:26

Huissen - Dinsdagochtend heeft de politie verkeerscontrole gehouden aan de Julianastraat in Huissen. Daarbij zijn zestien personen bekeurd. Er werden dertien bekeuringen gegeven voor het niet voeren van verlichting op de fiets, één keer voor het niet dragen van een helm als passagier en twee keer voor de overschrijding van de maximale snelheid van een bromfiets. (08-003759)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053 tot 14:30 uur

---