Persberichten Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht, 09-01-2008

Nieuwe wijkchef

DE RONDE VENEN Jaap Dubbelaar is per 1 januari de nieuwe wijkchef van het politieteam De Ronde Venen. Hij volgt hiermee Mark Kuh op die afgelopen najaar een andere functie heeft aanvaard. Jaap Dubbelaar heeft onder andere gewerkt in de stad Utrecht als wijkagent en in het team Woerden/Harmelen als assistent wijkchef. De assistent wijkchef in het team De Ronde Venen is Ton Hendrikse.

Onderzoek brand dierenwinkel

MONTFOORT De politie is een onderzoek gestart naar de brand in een dierenwinkel aan de Hoogstraat. Maandagavond rond 17.30 uur zag een getuige vlammen in de winkel en waarschuwde de hulpdiensten. Ook waarschuwde hij de bewoner van de woning boven de winkel. Vermoedelijk is de brand veroorzaakt door vuurwerk. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen. Heeft u informatie dat de politie kan helpen dit incident op te lossen, neem dan contact op met het wijkteam Oudewater/Montfoort via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Rook/brand in caravan; bewoner overleden

TIENHOVEN Op een caravanpark aan de Westbroekse Binnenweg is woensdagmorgen 9 januari een man overleden nadat rookontwikkeling in zijn caravan was ontstaan.

Politie en brandweer kregen omstreeks 04.15 uur de melding dat in een caravan op een caravanpark brand was ontstaan. Agenten die ter plaatse kwamen, zagen geen vlammen, maar rook. De brandweer ging aan het werk en vond de bewoner van de caravan, hij was buiten bewustzijn. Hij is per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd, waar hij later die ochtend is overleden. De politie doet onderzoek naar de exacte doodsoorzaak van de man en de oorzaak van de brand.

Autokraak

WOERDEN Na een autokraak op het Andersenhof zijn twee Woerdense jongens aangehouden. Omstreeks 15.50 uur kreeg de politie de melding dat een navigatiesysteem was gestolen uit een auto die op het Andersenhof stond geparkeerd. Getuigen gaven een signalement aan de agenten en konden ook namen noemen. Aan de hand van die verklaringen hebben de agenten twee 15-jarige jongens uit Woerden aangehouden. Ze zijn verhoord en ontkennen iets met de autokraak te maken te hebben. De zaak is in onderzoek.