Amsterdam Oud Zuid


Start bouwrijp maken Theophile de Bockstrook

Het stadsdeel heeft plannen voor de bouw van een Brede School bij het water aan het einde van de Theophile de Bockstraat. In deze Brede School komen de twee basisscholen uit de buurt: de Willem van Boeijen en de Notenkraker. Ook komt er een groot aantal welzijnsvoorzieningen voor jong en oud.

Bron: Teeuwisse en Willems Architecten en Adviseurs

In de tweede week van januari gaan wij starten met het bouwrijp maken van het gebied rondom de toekomstige school. De werkzaamheden vinden plaats op het terrein van de speeltuin `Hoofddorpkwartier' gelegen tussen de Theophile de Bockstraat, de Woestduinstraat en de Westlandgracht. Ongeveer tweederde deel van dit gebied wordt bouwterrein, de rest zal de komende anderhalf jaar beschikbaar blijven voor sport en spel. Stichting Combiwel zal deze activiteiten blijven verzorgen. Voor de kleinere kinderen komt een tijdelijke speelplaats in de groenstrook omsloten door Theophile de Bockstraat, Woestduinstraat en Warmondstraat.

De werkzaamheden zullen tot uiterlijk mei 2008 duren. Daarna verwachten wij te beginnen met de bouw van de school zodat in het schooljaar 2009-2010 de Brede School haar deuren kan openen.

Helaas is het onvermijdelijk dat de werkzaamheden geluidsoverlast veroorzaken en er zal ook bouwverkeer door de wijk rijden. Wij hopen dat u hier begrip voor heeft.

Vragen


* Algemene vragen over het bouwrijp maken: projectleider Openbare Ruimte, de heer T. Brederoo, telefoon 020 678 1678.
* Vragen over de uitvoering bouwrijp maken: de directievoerder, de heer D. van Hoef, telefoon 06 5237 7499 of toezichthouder de heer van den Brink, telefoon 06 5199 0687.

* Vragen over de bouw: de heer N. Dost, telefoon 06 5181 5663.