Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 09-01-2008

Politie houdt verkeerscontrole in Emmen
EMMEN Dinsdagmiddag en avond heeft de politie van Zuid-Oost Drenthe een grootscheepse verkeerscontrole gehouden nabij de Rondweg. Ongeveer 40 medewerkers van Politie, Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst en Veilig Verkeer Nederland werkten mee aan de controle. De politie en andere organisaties stonden opgesteld bij de parkeerplaats aan de Sint Gerardusstraat. Het doel van de controle is toezicht houden op de verkeersveiligheid.

Resultaten

Tussen 14.30 uur en 19.30 uur 108 voertuigen gecontroleerd. Van iedere bestuurder is een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken.
Er zijn bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een gordel (4x), het niet handsfree bellen (1x), het overschrijden van de maximum snelheid met 23 km/uur (1x), het onterecht voeren van mistlicht (1x), het hebben van ondeugdelijke verlichting (13x), het geen gebruik maken van de hulpkoppeling/losbreekreminrichting (3x), overbelading van 100 kg, geen APK keuring (4x), het rijden met een gescheurde band (1x), het bromfietsen op de verkeerde plaats van de weg (1x), het overschrijden van de constructiesnelheid van een bromfiets (1x waarbij het rijbewijs is ingevorderd), het rijden met gladde banden (3x), het rijden met een barst in de voorruit (1x), het rijden met een aanhangwagen zonder kenteken (1x) en het rijden met een losse accu (1x).

Overige bijzonderheden

Tijdens de controle zijn twee voertuigen afgesleept. Bovendien is een bijl en een koperen pijp inbeslaggenomen. Eén bestuurder had nog openstaande boetes ter waarde van 1269,- De auto van deze persoon is buiten gebruik gesteld. Na overleg met Justitie is de verdachte na verhoor heengezonden. Een tweede bestuurder had openstaande boetes ter waarde van 56,-. Dit is ter plekke afgehandeld.

Examen voor studenten van politie
De verkeerscontrole is georganiseerd door studenten van de politie in het kader van hun opleiding. Bovendien moesten zij tijdens de controle een examen afleggen. Goed nieuws voor de studenten: allen zijn geslaagd.

Rijden onder invloed
EXLOO De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 59-jarige man uit Exloerveen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed op de N34 en werd staande gehouden door agenten. Na het afnemen van de blaastest kreeg de man, die 330 ugl blies, een rijverbod van 2 uur. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt.(BPS 08-102537)

Inbraak in autos
KLAZIENAVEEN Dinsdagmorgen werd door meerdere mensen aangifte gedaan van inbraak in hun auto. Vier voertuigen die geparkeerd stonden aan de Langestraat waren doorzocht en in een auto aan de Boterbloem was ingebroken. Vermoedelijk is niets weggenomen.(BPS 08-102272)

Diefstal accus
HOOGEVEEN Bij een bedrijf aan de Smirnoffstraat is ingebroken in vier autos. De autos stonden geparkeerd op een afgesloten terrein. Uit de voertuigen zijn de accus weggenomen. De eigenaar deed dinsdagmorgen aangifte.(BPS 08-102357)
HOOGEVEEN Dinsdag is ingebroken in twee auto die op de parkeerplaats stonden aan het Stationsplein. Uit de voertuigen is de accu weggenomen. De eigenaren deden aangifte.(BPS 08-102517)

Inbraak in woning
KLAZIENAVEEN In de nacht maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Brugstraat. Uit de woning zijn onder meer cds, dvds en etenswaren weggenomen. De bewoner deed aangifte. In diezelfde nacht is ingebroken in een woning aan de Molenwijk. Diverse goederen zijn weggenomen. De politie onderzoekt de inbraken. (BPS 08-102298)

Inbraken bij bedrijven
DWINGELOO Tussen maandagmiddag 16.00 uur en dinsdag 9.00 uur is ingebroken bij een sportzaak aan de Nijverheidsweg. Uit het pand is onder meer een LCD-scherm en een sporthorloge weggenomen. De schade bedraagt enkele honderden euros. De eigenaar deed aangifte. In een naastgelegen sportzaak is eveneens ingebroken. Hier is onder meer geld weggenomen. De eigenaar van deze sportzaal deed aangifte.(BPS 08-1023098)
KLAZIENAVEEN In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Pollux. Door een deur te forceren, wist men binnen te komen. Er is onder meer geld weggenomen. De politie heeft sporenonderzoek verricht en is bezig met het onderzoek.(BPS 08-102545)

Woningbrand Veenoord niet aangestoken
VEENOORD De brand die in de nacht van zondag op maandag woedde aan de Nieuweweg is niet aangestoken. Dit blijkt onder meer uit de verklaringen van de bewoner en uit onderzoek van de Forensische Opsporing Techniek van de Politie. De woning is volledig uitgebrand. De 73-jarige bewoner is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.(BPS 08-101881)

Jongen over de kop met auto
SCHOONLOO Een 23-jarige jongen uit Beilen raakte woensdagmorgen bekneld na een eenzijdig ongeval op de Westendorperstraat. Door nog onbekende oorzaak raakte de man van de weg en sloeg hij met zijn auto over de kop. Na enige tijd bekneld te hebben gezeten, is hij met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Assen gebracht. De weg is tijdelijk afgesloten voor verkeer. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Vrouw aangehouden wegens winkeldiefstal
KLAZIENAVEEN Agenten hebben dinsdagmorgen een 52-jarige vrouw uit Erica aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw had in een winkel aan de Langestraat appels in een zakje gedaan, afgewogen en er later nog een paar appels bijgedaan. Uiteindelijk had ze voor 2,54 afgewogen, terwijl ze 3,00 moest betalen. Het winkelpersoneel belde de politie. Na verhoor kreeg de vrouw een boete.(BPS 08-102312)

Bekeuring voor schop tegen politieauto
ASSEN Agenten hebben in de nacht van Maandag op donsdag een 16-jarige jongen uit Assen aangehouden wegens baldadigheid. De jongeman trapte tegen een politieauto. Hij is aangehouden en na verhoor met een boete huiswaarts gegaan.(BPS 08-102276)

Man aangehouden wegens bedreiging agent
NIJENSLEEK Agenten hebben dinsdagmiddag een 49-jarige man uit Nijensleek aangehouden wegens bedreiging van een agent. De politie was gebeld om te bemiddelen tijdens een conflict dat gaande was aan de Moersberger Erven. Ter plaatse werd één van de partijen kwaad op de politie. Hij snapte niet wat de agenten kwamen doen. Er werd meerdere malen uitgelegd dat ze waren gebeld om te bemiddelen en zij probeerde uit te zoeken waar het conflict over ging en hoe het op te lossen was. De 49-jarige man zat niet op hulp te wachten en heeft de agent bedreigd. De man is ingesloten na verhoor. Hij is uiteindelijk naar huis gestuurd met een dagvaarding. (BPS 08-102439)

Vrouw doet aangifte van mishandeling
HOOGEVEEN Een 18-jarige vrouw uit Hoogeveen deed dinsdag aangifte van mishandeling. De vrouw zou door haar buurman zijn geslagen, nadat hij bij haar aan de deur was verschenen omdat de muziek te hard aanstond. De verdachte, een bewoner van de Vredenluststraat, zal door de politie worden gehoord.(BPS 08-102535)

Man dreigt met bom
VEENHUIZEN Namens de dienst Justitiële Inrichting is aangifte gedaan van bedreiging tegen een 48-jarige man. De verdachte, een gedetineerde, heeft tijdens zijn verlof telefonisch een bommelding gedaan. De verdachte wordt gehoord. Het
onderzoek loopt nog.(BPS 08-102256)

Vrouw aangehouden wegens bezit pepperspray
ASSEN Een 38-jarige vrouw is dinsdag aangehouden aan de Brinkstraat door een beveiligingsbeambte van de rechtbank. De vrouw had pepperspray op zak. Na verhoor kreeg zij een bekeuringen. (BPS 08-102423)

Paintballpistool inbeslaggenomen
HOOGEVEEN De politie kreeg dinsdagmiddag een melding dat er schoten waren gehoord aan de Genestetlaan. Ter plaatse troffen agenten jongeren aan. Zij zouden met een paintballpistool hebben geschoten. Het wapen is inbeslaggenomen. Tegen de 16-jarige jongen uit Hoogeveen die in het bezit was van de pistool is proces-verbaal opgemaakt.(BPS 08-102457)

De woordvoering wordt gedaan door Ramona Venema, Bureau Communicatie Politie Drenthe. Telefoon 0592-451280.