Persberichten Eemland zuid, 11.10 uur

Utrecht, 09-01-2008

Woningsnelkraak

HOOGLAND In de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 januari werden de bewoners van een woning aan het Breeland het slachtoffer van een woningsnelkraak.

Rond 01.50 uur schrok een 63-jarige bewoonster van een woning aan het Breeland wakker van een hoop lawaai. Zij liep naar beneden en zag daar dat de ruit van de woonkamer was vernield. Bij de vernielde ruit zag zij twee mannen staan die de flatscreentelevisie van de televisiekast pakten en er vervolgens vandoor gingen. Zij renden weg in de richting van het winkelcentrum Kraailandhof. In de woonkamer trof de bewoonster een steen aan en de kamer was bezaaid met glasscherven.

Aan getuigen die de woningsnelkraak hebben gezien of mensen die in de nacht van dinsdag op woensdag iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van het Breeland wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding onder invloed

AMERSFOORT Op dinsdag 8 januari bleek een bij een aanrijding betrokken bestuurder te veel te hebben gedronken. Zij werd aangehouden.

Rond 20.25 uur reed een 56-jarige automobiliste uit Amersfoort vanaf een benzinestation aan de Rondweg-Oost de rijbaan op. Daarbij verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 29-jarige automobilist uit Amersfoort, met een aanrijding tot gevolg.

Bij de aanrijding raakte beide bestuurders niet gewond, maar de automobiliste bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politie blies de Amersfoortse 455 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van vier uur.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Op dinsdagmiddag 8 januari werden drie jongens aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Rond 15.35 uur zagen beveiligers dat enkele jongens zich verdacht ophielden in een winkel aan de Langestraat. Zij vermoedden dat de jongelui een spijkerbroek hadden gestolen. De beveiligers spraken een politieman aan. Hij ging achter de verdachten aan en de drie jongens, 13, 14 en 15 jaar oud en afkomstig uit Woudenberg, werden aangehouden. Zij hadden inderdaad een spijkerbroek gestolen.

Het drietal is naar het politiebureau overgebracht. Zij bekenden de diefstal te hebben gepleegd. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Straatroof

AMERSFOORT Een 15-jarig meisje uit Soesterberg werd op dinsdag 8 januari het slachtoffer van een straatroof.

Rond 08.00 uur stond het meisje op het Stationsplein bij een bushalte te wachten. Zij zag daar drie jongens staan en één van hen liep op haar af. Deze jongen trok de tas van de schouder van het meisje. Zij probeerde de tas nog vast te houden, maar dat lukte niet. Daarna liep het drietal met de tas weg.

De verdachte die de tas van de schouder van het meisje trok voldoet aan het volgende signalement: Een jongen van 17 18 jaar, zeer donkere huidskleur, ± 1.75 meter, kort zwart kroeshaar, normaal postuur, lange zwarte jas tot op de knieën, blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen.

Aan getuigen die de straatroof hebben gezien of menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Fietser gewond

AMERSFOORT Een fietser raakte op dinsdag 8 januari gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 18.00 uur reed een 31-jarige automobiliste uit Amersfoort over de Lageweg. Op de kruising met de Zangvogelweg/Spechtstraat zag zij een 70-jarige fietser uit Amersfoort die vanaf de Spechtstraat kwam over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De fietser vloog over de auto heen en belandde op de rijbaan. Hij werd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Oproep getuigen: beroving met vuurwapen

AMERSFOORT Een 21-jarige man uit Zeist heeft aangifte gedaan van een beroving op dinsdag 1 januari.

De man liep omstreeks 18.45 uur op het Smallepad langs het spoor toen hij ter hoogte van de opbreking werd aangesproken door twee onbekende mannen. Plotseling trok een van hen een vuurwapen en eiste onder bedreiging hiervan geld van het slachtoffer. Nadat de berovers de buit ontvingen gingen zij er rennend in de richting van de Koppelpoort vandoor. Het slachtoffer liep geen lichamelijk letsel op.

Signalement berover 1:

Licht getinte huidskleur, ongeveer 1.70 cm, rond de 20 jaar, verzorgd uiterlijk, sprak accentloos Nederlands. Ten tijde van de beroving droeg de man een witte trui met lange mouwen en capuchon op het hoofd en donkere jeans.

Signalement berover 2:

Donkere huidskleur, ongeveer 1.75 cm, circa 20 jaar, rond gezicht met bolle wangen, verzorgd uiterlijk, sprak accentloos Nederlands. Droeg een witte trui met grote rode blokken en lange mouwen met capuchon over het hoofd en donkere jeans.

De politie roept getuigen of personen die mogelijk ook zijn benaderd door het duo om zich te melden bij de recherche in Amersfoort via tel. 0900-8844.