Persberichten Heuvelrug, 11.10 uur

Utrecht, 09-01-2008

Drank, hechtenis, ongewenst en meer

VEENENDAAL In de vroege nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 januari liep een man voor verscheidene feiten tegen de lamp.

Rond 00.55 uur controleerden agenten een automobilist op de Weverij. De man, 24 jaar oud en afkomstig uit Marokko, bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 730 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tevens bleek dat hij in het geheel geen rijbewijs had en zijn auto niet apk gekeurd was. Daarnaast had de man nog twee vonnissen openstaan voor in totaal dertig dagen hechtenis en was hij ongewenst vreemdeling.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol, rijden zonder rijbewijs en zonder apk. Hij is ingesloten en zal de dertig dagen hechtenis uit moeten zitten. Daarna zal hij worden overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Snelheidscontrole

RHENEN De politie heeft op dinsdag 8 januari tussen 14.30 uur en 16.45 uur een snelheidscontrole op de Grebbeweg gehouden. Van 1326 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 335 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 93 km/u.

Bromfietsster gewond

MAARSBERGEN Bij een aanrijding met een auto raakte op dinsdag 8 januari een bromfietsster gewond.

Rond 14.40 uur reed een 54-jarige automobilist uit Scherpenzeel (Gld) over de Woudenbergseweg in de richting van Leersum. Over het fietspad van de Woudenbergseweg reed een 17-jarige bromfietsster uit Kesteren in dezelfde richting als de automobilist. Ter hoogte van de Parallelweg sloeg de automobilist linksaf, maar zag daarbij de naast hem over het fietspad rijdende bromfietsster over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg.

De bromfietsster werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar mocht het ziekenhuis met een wekadvies (om de paar uur even gewekt worden) verlaten.

Roodlichtcontrole

DRIEBERGEN-RIJSENBURG/ZEIST De politie heeft op dinsdag 8 januari tussen 13.45 uur en 16.30 uur een roodlichtcontrole op de Hoofdstraat in Driebergen-Rijsenburg en op de Laan van Beek en Royen in Zeist gehouden. Van de 156 bestuurders die werden gecontroleerd, reden er 153 niet door rood. De overige drie werden bekeurd.

Te veel op

RHENEN In de vroege nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 januari werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 00.55 uur werd een 44-jarige automobilist uit Apeldoorn op de Utrechtsestraatweg gecontroleerd. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 455 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.