Persberichten Lekstroom, 11.35 uur

Utrecht, 09-01-2008

Twee personen gewond door mishandeling

HOUTEN Op het Stadhoudersland is woensdagmorgen 9 januari omstreeks 00.05 uur een man (gegevens onbekend) aangehouden op verdenking van mishandeling. De man, een bekende van bewoners van het Stadhoudersland, kreeg ruzie met de bewoners en werd agressief. Een jongen en een vrouw raakten hierbij flink gewond (botbreuken) en zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Omdat het geweld zich in de relationele sfeer afspeelde, doet de politie geen nadere mededelingen.

Onder invloed

VIANEN Op de Prinses Julianastraat is een 46-jarige automobilist uit Vianen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Om 23.05 uur kreeg de politie de melding dat een man met zijn auto uit de bocht was gevlogen en in de struiken terecht was gekomen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, stond de automobilist naast zijn auto te bellen. Hij was onvast ter been en rook naar alcohol. Hij weigerde echter een blaastest af te leggen. Hij is aangehouden en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser aangehouden

NIEUWEGEIN Op de A.C. Verhoefweg dinsdagavond zijn twee mannen aangehouden na een verkeersconflict en geweld. Omstreeks 20.55 uur kreeg de politie een melding dat hardlopers een bromfietser onder controle hielden. De 18-jarige bromfietser uit IJsselstein zou op een groepje hardlopers zijn ingereden. Hierdoor ontstond een conflict en vielen over en weer klappen. De politie kwam erbij en hield de bromfietser aan. Ook een 49-jarige man uit Utrecht, één van de hardlopers, werd aangehouden omdat hij geslagen zou hebben. Toen de politie bezig was met de aanhoudingen, kwam er een meisje aanrijden. Zij bemoeide zich met de aanhouding van haar vriend (de bromfietser). Het meisje, 17 jaar uit Utrecht, was verbaal agressief en sloeg een agente. Hiervoor is ook zij aangehouden.