Smith and Jones Addiction Consultants opent center in Wassenaar

09/01/2008 11:55



Smith and Jones BV



Persbericht

Wassenaar, 9 januari 2008

SMITH AND JONES OPENT LIFESTYLE COACHING CENTER, MET ONLINE GAMING ONDERZOEKSAFDELING, IN WASSENAAR Behandelingsmogelijkheden voor mensen met afhankelijkheidsproblemen

Smith and Jones Addiction Consultants, opgericht door Keith Bakker, opent haar deuren in Wassenaar. Buitengoed Hagenhorst, een sfeervol landhuis dat altijd al gebruikt werd als hotel en trainingscenter, is afgehuurd voor de komende twee jaar. Door de toenemende vraag naar behandelingen voor onder andere jonge mensen met afhankelijkheidsproblemen (van alcohol, cocaïne en softdrugs), heeft Smith and Jones haar faciliteit uitgebreid. Daarnaast heeft Smith and Jones een nieuw programma ontwikkeld voor vrouwen met eetproblemen zoals boulimia of 'binge-eating'. Deze afdeling staat onder leiding van de voormalige directeur van de Priory Eating Disorder Unit in Engeland.

Gameverslaving
Smith and Jones heeft als enig 'treatment center' in de westerse wereld een behoorlijke track record opgebouwd op het gebied van de behandeling van obsessieve gamers. Uit ervaring blijkt dat deze specialistische therapie veel overeenkomsten vertoont met die van mensen met eetproblemen. In Wassenaar wordt onderzoek gedaan naar dit nog relatief onbekende fenomeen.

Buitengoed Hagenhorst
Hagenhorst wordt hét nieuwe lifestyle coaching center met een intern programma. Buitengoed Hagenhorst heeft de beschikking over hotelfaciliteiten voor ongeveer 40 personen. Mensen die een behandeling volgen bij Smith and Jones krijgen een op maat gemaakte aanpak voor hun probleem. Deze aanpak bestaat uit 1-op-1 sessies, groepsessies, maar ook uit familietherapie. Daarnaast biedt Smith and Jones ook lifestyle programma's aan aan mensen uit het bedrijfsleven die onder grote druk staan.

Visie Smith and Jones
Smith & Jones is de oprichter van het eerste particuliere verslavingscenter in Nederland met interne en ambulante behandelprogramma's op het gebied van afhankelijkheidsproblemen. Er bestaan verschillende behandelingsopties die op maat kunnen worden aangeboden. Naast de oprichting van het nieuwe lifestyle coaching center in Wassenaar zet Smith and Jones haar activiteiten in Amsterdam voort. Hier bieden we, in de vorm van een stichting, dagbehandeling aan aan mensen met een verslaving die beperkte financiële mogelijkheden hebben. Op deze manier kunnen we iedereen hulp bieden. 10% van de inkomsten van Smith and Jones én 10% van de tijd van alle medewerkers wordt geïnvesteerd in deze stichting: de Keith Bakker Foundation.