Politie Zuid-Holland-Zuid

09/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 09-01-2008 o persberichten district II

FRANSMANNEN MET SOFTDRUGS AANGEHOUDEN
GORINCHEM Twee Fransmannen van 23 en 25 jaar zijn dinsdagavond 8 januari aangehouden op de A27 bij Gorinchem. De politie controleerde de inzittenden na een melding van een andere weggebruiker die vermoedde dat de bestuurder van het Franse voertuig onder invloed van drank of drugs was. Na een blaastest bleek de bestuurder niet gedronken te hebben, wel hadden beiden Fransmannen wiet en hasj bij zich, meer dan de toegestane hoeveelheid. De drugs werden in beslaggenomen en zullen worden vernietigd. De mannen werden meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

HUISELIJK GEWELD
PAPENDRECHT Een 38-jarige man uit Papendrecht is dinsdagavond 8 januari aangehouden in een woning in de Busken Huetstraat. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw. Onder invloed van drank zou hij agressief naar haar zijn geworden en haar zodanig in haar arm hebben geknepen dat deze nu blauw en beurs is. De verdachte is ingesloten, het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

VERDACHTE SITUATIE
HARDINXVELD-GIESSENDAM In de nacht van dinsdagavond 8 januari op woensdag 9 januari heeft de politie twee mannen van 20 en 21 jaar uit Dordrecht aangehouden in de Brouwerstraat. De mannen reden rond in Hardinxveld-Giessendam. De politie controleerde hen. Ze hadden geen aannemelijke verklaring voor hun bezoek in het dorp. In de auto werd wel inbrekersgereedschap gevonden door de agenten. Daarop werden de mannen meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Ze zullen nader worden gehoord.