Politie Zuid-Holland-Zuid

09/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 09-01-2008 o persberichten district I

MISHANDELD
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 8 januari een 19-jarige jongeman en een even oude vrouw - beiden uit Dordrecht - aangehouden na een mishandeling van een 18-jarige jongeman uit Dordrecht op het Admiraalsplein. De knul werd dinsdagavond gebeld door de 19-jarige vrouw, zijn ex-vriendin. Ze gingen naar het Admiraalsplein waar de 18-jarige werd mishandeld door de 19-jarige en nog een mannelijk persoon. Een en ander zou te maken hebben met een incident uit het verleden. Het slachtoffer liep een dik blauw oog, een gescheurde lip en een bloedneus op. Na de mishandeling deed hij aangifte bij de politie die daarop anticipeerde door de bekende daders aan te houden. De politie onderzoekt de zaak en zal de verdachten nader horen.

VERDACHT VAN POGING BRANDSTICHTING
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 8 januari drie jongens van 16 en 17(2) jaar uit Dordrecht aangehouden op het Johanna Naber-erf. Ze worden verdacht van poging tot brandstichting. De politie kreeg melding van een alerte buurtbewoner die zag dat de drie zich verdacht ophielden bij een berg grof vuil en vermoedelijk de intentie hadden deze in brand te steken. Agenten namen poolshoogte en spraken de jongens aan. Ze hadden ook daadwerkelijk spullen bij zich om brand te stichten waarop ze aangehouden werden en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

MAN KRIJGT FIETS OP ZN HOOFD
DORDRECHT Een 60-jarige man uit Dordrecht heeft dinsdagavond 8 januari een fiets op zijn hoofd gekregen. De man wilde bij de nieuwe fietsenrekken op het station in Dordrecht een vrouw helpen om haar fiets uit het rek te pakken. Er kwam echter nog een fiets mee naar beneden die boven op het hoofd van het slachtoffer terechtkwam. Een fikse hoofdwond was het gevolg. Ambulancepersoneel behandelde de man waarna hij zijn weg kon vervolgen.

CONIFERENHAAG IN BRAND
ZWIJNDRECHT In de Schimmelpenninckstraat heeft dinsdagavond 8 januari omstreeks 19.00 uur een coniferenbrand gewoed. Een bewoner constateerde omstreeks 19.05 uur dat de coniferenhaag aan de achterzijde van zijn woning in brand stond. De achterkant van de woning is gelegen aan het Van Maanenpad. Het ging om een coniferenhaag van zon 6 meter lang en 2 tot 3 meter hoog. De brand werd geblust door de brandweer. Gelukkig deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en sloeg de brand niet over naar de woning. De politie gaat uit van brandstichting. Mogelijk zijn er mensen die meer weten van deze brand of iets verdachts hebben gezien dinsdagavond omstreeks 19.00 uur op het Van Maanenpad. Indien u relevante informatie heeft voor de politie dan wordt u verzocht te bellen met 0900-8844 (lokaal tarief). Heeft u informatie maar wilt u liever anoniem blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem (0800-7000)

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Een 20-jarige man uit Dordrecht is dinsdag 8 januari eind van de middag aangehouden in een woning aan de Patersweg. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 21-jarige vriendin. De vrouw zou al meerdere keren door haar vriend mishandeld zijn. Ze deed afgelopen dinsdag na weer een incident aangifte gedaan tegen haar vriend. De verdachte is in verzekering gesteld.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 32-jarige man uit Dordrecht is dinsdag 8 januari eind van de middag door de politie aangehouden op de Burg. de Raadtsingel. Surveillerende agenten zagen de man fietsen op een tweewieler zonder origineel slot. Na controle bleek de fiets van diefstal afkomstig. De man verklaarde op het politiebureau het vervoersmiddel van iemand gekocht te hebben. Na aanhouding zijn politieagenten nog even langs het huis van de 32-jarige man gegaan om de oven uit te zetten. DORDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 8 januari een 52-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de M. Harpertsz Trompweg. Surveillerende agenten zagen de man fietsen op een fiets zonder origineel slot. De man ging onderweg naar het politiebureau direct over tot een bekentenis. Hij had de fiets een half jaar geleden gestolen in Wielwijk. Na verhoor op het bureau werd hij in vrijheid gesteld. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

CAMPINGBEDJE KAPOTGEMAAKT
DORDRECHT Vier meiden van 13 en 14(3) jaar uit Dordrecht zijn dinsdagmiddag 8 januari door de politie aangehouden in winkelcentrum Sterrenburg. Een van de vier was in een baldadige bui in een campingbedje gaan staan dat voor de deur van een winkel stond. Het bedje raakte hierdoor beschadigd en is niet meer te verkopen. Personeel van de winkel schakelde de beveiliging in het winkelcentrum in die de vier meiden achterhaalde. Ze werden alle vier overgedragen aan de politie omdat niet direct duidelijk was wie het bedje nou had vernield. Op het bureau bleek het een van de 14-jarigen te zijn. Na het afleggen van een verklaring mochten ze met hun ouders weer mee naar huis. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Alle vier hebben ze tevens een ontzegging voor het winkelcentrum gekregen.