Gemeente Bussum

Betere verkeersafwikkeling Landstraat

Binnenkort worden een tweetal maatregelen ter verbetering van de verkeersafwikkeling op de Landstraat uitgevoerd. De Landstraat is een belangrijke verkeersader door het centrum van Bussum.

Door diverse oorzaken ontstaat er regelmatig stagnatie van verkeer in deze straat, wat gevolgen heeft voor de afwikkeling van verkeer op wegen in de omgeving en de bereikbaarheid voor de hulpdiensten. Er worden twee maatregelen uitgevoerd om de doorstroming van verkeer op de Landstraat te verbeteren.

Twee maatregelen

De onderdoorgang naast de Nettorama richting het Boekweitplein wordt afgesloten voor autoverkeer, middels inzinkbare palen. Voetgangers, fietsers en hulpdiensten kunnen nog wel gebruikmaken van de passage. En de parkeerstrook aan de kant van de Nettorama wordt opgeheven. De vrijkomende ruimte wordt voorzien van fietsenstallingen. De twee parkeerstroken aan de zijde van de Harense Smid blijven gehandhaafd.

Uitvoering

De maatregelen worden naar verwachting eind januari 2008 uitgevoerd. Voor informatie over de uitvoering kunt u contact opnemen met de heer M. Timmerman, bereikbaar op telefoonnummer (035) 692 86 24.