Senternovem


08-01-2008 | Vereenvoudigde werkwijze tussenrapportages

Van twee- naar éénmaal per jaar

Wij streven continue naar administratieve lastenverlichting. Het blijkt juridisch geen bezwaar te zijn om de
(tussen-)rapportagemomenten terug te brengen van 2 naar 1 maal per jaar. In de meest recente beschikkingen (verstuurd in december 2007) voor projecten die starten in 2008 is dit reeds opgenomen. Deze versoepeling gaat echter ook gelden voor lopende projecten.

Concreet betekent dit dat u gedurende de looptijd van uw project telkens in de maand december (uiterlijk 31 december) een tussenrapportage verstuurt over het afgelopen jaar. Een tussenrapportage hoeft zelfs helemaal niet verstuurd te worden indien in hetzelfde kalenderjaar een eindrapportage alsmede een verzoek tot vaststelling van de subsidie wordt ingediend. Vanzelfsprekend heeft dit geen consequenties voor de bevoorschotting. De voorschotten worden (tenzij anders met u afgesproken) gewoon in februari en augustus overgemaakt. Het voorschot van februari kan worden opgeschort indien niet aan de rapportageverplichting is voldaan in de maand december ervoor.

Wij zullen door deze gewijzigde werkwijze terughoudend moeten zijn met het verlenen van uitstel van de rapportageverplichting in december, omdat in geval van uitstel niet aan de wettelijke rapportageverplichting van 1x/jaar wordt voldaan.

Graag wijzen wij u er op dat u verplicht bent om voor wijzigingen gedurende de looptijd van project (aanpak, doelstellingen, financieel, planning etc.) voorafgaand schriftelijk toestemming te vragen.

Indien met u onlangs specifieke afspraken zijn gemaakt over rapportage, bijvoorbeeld doordat er wijzigingen optreden in de projectaanpak, dan blijven deze afspraken gewoon van kracht. Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Informatiepunt van SenterNovem:

tel. (030) 239 35 33
e-mail smom@senternovem.nl