Voedingcentrum
âBietje Lekkerâ gezondste broodje
9 januari 2008
âBietje Lekkerâ is dit jaar op de horecavakbeurs Horecava uitgeroepen
tot het Gezondste Broodje. Het broodje is bedacht door Kleywegâs
Stads-Koffyhuis in Delft. Gisteren zijn behalve het Gezondste Broodje
ook de winnaars van het Lekkerste Broodje en het âAllerlekkerste
Broodje van de afgelopen 25 jaarâ bekend gemaakt: âPan Tappas de
Fiestaâ en âAlexâ keuzeâ.
Bietje Lekker bestaat uit een vers afgebakken bruin broodje, de ene
helft licht besmeerd met yoghurt en de andere helft met iets
uiencompote. Beide helften zijn met rucola bedekt en op de ene helft
liggen plakjes rauwe bietjes, op de andere helft een mager stukje
rib-eye. Verder zijn plakjes appel, sinaasappel en BroccoCress
toegevoegd.
Fruit
Volgens het Voedingscentrum is Bietjes Lekker het gezondste broodje
omdat het een bruin broodje is met veel groente én fruit. Vorig jaar
was âMangiare Delicatoâ van Café Diner Vlaanderen in Delft winnaar
van het gezondste broodje: een bruin broodje met onder meer
kalfspastrami, rucola en frisée sla.
Het Lekkerste Broodje is Pan Tappas de Fiesta geworden van HMS Host
Schiphol. Alexâ keuze, ook van Kleywegâs Stads-Koffyhuis in Delft, is
verkozen tot het Allerlekkerste Broodje sinds 25 jaar. Dit broodje met
Argentijnse lende, chimichuri, magorkaas en sinaasappel is in 2002
verzonnen naar aanleiding van het huwelijk van Willem-Alexander en
Màxima.
Gezonde voeding
Het Voedingscentrum hoopt dat consumenten ook bij hun horecabezoek de
gezonde keuze maken en grijpt de Horecava aan om de horecaondernemers
bewust te maken van het belang van gezonde voeding. De Horecava in de
Amsterdamse RAI is een jaarlijks terugkerend vakevenement voor de
horeca- en cateringbranche.