Airport Weeze


Airport Weeze: nieuw record aantal passagiers,

850.000 in 2007!

Met 848.852 passagiers heeft Airport Weeze in het afgelopen jaar het hoogste resultaat tot dusver bereikt in haar 5-jarig bestaan. De luchthavendirectie kan daarmee een groei laten zien van 45% t.o.v. verleden jaar daarmee is Airport Weeze in Duitsland de luchthaven met het grootste groeipercentage.
Er was verleden jaar ook een record in de aantallen passagiers per maand: in oktober vlogen 119.051 passagiers via Airport Weeze meer als het dubbele aantal van dezelfde maand in 2006. In oktober 2007 werd ook het tot dusver hoogste aantal passagiers per dag bereikt toen vlogen 4.953 personen via Airport Weeze.
De impuls voor deze sterke ontwikkeling kwam van de grootste Europese Low Fare Airline Ryanair. De Ierse luchtvaartmaatschappij, die al vanaf de start op Airport Weeze actief is, had in het voorjaar van 2007 de luchthaven als 3e basis in Duitsland benoemd en kort daarna 2, later 4 Boeing 737-800 vliegtuigen op Weeze gestationeerd. Het aantal Europese LowCost-bestemmingen vanaf Weeze is in het 2e halfjaar van 2007 gestegen van 6 naar 18.
Tot deze positieve resultaten in 2007 hebben ook de vluchten van Sky Airlines naar Antalya en van Hamburg International naar Erbil (Irak) bijgedragen.

Het aantal starts en landingen is in 2007 met 21% gestegen naar 10.009. Na de start van de eerste luchtvrachtverbinding naar/van Coventry half november, kan Airport Weeze voor de eerste keer ook de resultaten van deze nieuwe activiteit bekend maken: in de laatste 6 weken van 2007 zijn al 42 ton expreszendingen via de luchthaven als luchtvracht verzonden.

Luchthavendirecteur Ludger van Bebber: We zijn erg blij met deze uitstekende resultaten! De nadrukkelijke uitbreiding van het aantal Ryanair-vluchten is door onze Nederlandse en Duitse reizigers, zowel zakelijk als privé, vanaf het begin erg gewaardeerd en hebben daarvan gebruik gemaakt. Deze trend zal zeker worden voortgezet in 2008 met de nieuwe Ryanair-bestemmingen in Polen en de nieuwe Mallorca-vluchten van Hamburg International. Als nieuwbenoemde internationale luchthaven zoals onlangs besloten door de Vereniging van Duitse luchthavens ADV willen we ook in 2008 onze goede positie in de Euregio verder uitbouwen.

Voor verdere informatie:

Holger Terhorst
Marketing Manager
Airport Weeze
h.terhorst@airport-weeze.de

Meer over Airport Weeze:

Airport Weeze is een internationale luchthaven met 850.000 passagiers in 2007, een stijgingvan 45% t.o.v. het jaar daarvoor. Gestart op 1 mei 2003 is het één van de nieuwste luchthavensin Europa en tevens één van de eerste private luchthavens in Duitsland. De luchthaven is gelegen in de Kreis Kleve, ca. 70 km ten noorden van Düsseldorf, direct aan de Duits-Nederlandse grens, goed bereikbaar via de A57. Binnen een afstand van 1 uur rijden per auto wonen meer dan 10 miljoen mensen. Van de passagiers komt 40% uit Nederland en 60% uit de regio Niederrhein, het Roergebied en het Rheinland. Het verreweg grootste bedrijf op de luchthaven is de LowCost-Airline Ryanair, die op Airport Weeze haar 3e Duitse basis heeft met 4 gestationeerde vliegtuigen en hier vandaan momenteel naar 18 vanaf maart 2008 uit te breiden tot 20 Europese bestemmingen vliegt. De planning is dat reeds in 2009 Ryanair meer dan 2 miljoen passagiers van/naar Weeze zal vliegen. Vanaf november 2007 wordt ook luchtvracht als nieuwe activiteit ontwikkeld: op werkdagen wordt 5x per week vracht naar en van Coventry gevlogen. Momenteel werken meer dan 700 personen op de luchthaven. Het totale grondgebied van de luchthaven, incl. de terreinen voor andere bedrijvigheid, heeft een oppervlakte van 620 ha.