Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 2 januari 2008

Mandaatbesluiten

Het college van burgemeester en wethouders verlenen het afdelingshoofd Bestuur, Personeel en Organisatie de bevoegdheid te beslissen op aanvragen op grond van diverse bijzondere wetten Dit zijn bevoegdheden uit de Algemene plaatselijke verordening, de Wet op de Kansspelen, de Drank- en Horecawet, de Luchtvaartwet, de Marktverordening en de Winkeltijdenwet. De heffingsambtenaar geeft hierbij mandaat voor het opleggen van leges. Voorheen lagen deze bevoegdheden bij het afdelingshoofd Civiel- en cultuurtechniek. De mandaatbesluiten treden in werking op 12 januari 2008 en liggen ter inzage in het gemeentehuis.

Aanbesteding tweede fase herinrichting Nistelrodeseweg

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten aan de aanbesteding van de tweede fase van de herinrichting van de Nistelrodeseweg een bonusregeling te koppelen voor de aannemer wanneer het lukt om de werkzaamheden tussen 17 maart 2008 en 20 juni 2008 af te ronden. Dat betekent dat alle werkzaamheden, die eerst gefaseerd zouden worden uitgevoerd, nu tegelijkertijd in een korter tijdsbestek moeten worden uitgevoerd.

Tijdelijke gronddepots

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten medewerking te verlenen aan de inrichting van twee tijdelijke gronddepots voor het waterschap Aa en Maas voor het project EVZ Zwanenburg bij de Kilsdonksemolen. Deze gronddepots zijn nodig voor de tijdelijke opslag van grond (maximaal twee jaar) die niet direct naar een andere plaats kan worden afgevoerd.

Geurverordening en gebiedsvisie geur Uden en Landerd

Het college van burgemeester en wethouders ziet geen aanleiding om opmerkingen te maken over de concept geurverordening en de concept gebiedsvisie geur van de gemeenten Uden en Landerd, omdat de plannen van deze buurgemeenten de geurverordening en de gebiedsvisie van Bernheze niet negatief zullen beïnvloeden.

Lokaal gezondheidsbeleid

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de nota `Samen werken aan gezondheid in Bernheze 2008-2011' ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad. Hierin zijn zeven deelprogramma's opgenomen die gezamenlijk het lokale gezondheidsbeleid vormen. Het betreft het deelprogramma preventie overmatig alcoholgebruik, het deelprogramma preventie overgewicht, het deelprogramma tabakspreventie, het deelprogramma drugsgebruik, het deelprogramma diabetes, het deelprogramma eenzaamheid ouderen en het deelprogramma depressie. Deze worden uitgewerkt in een gezondheidsmonitor, die tot stand komt in overleg met betrokken partners en wordt voorgelegd aan de raadscommissie Maatschappelijke Zaken.

Beleidsplan `Openbare verlichting'

Het college van burgemeester en wethouders heeft het beleidsplan `Openbare verlichting' vastgesteld. Het beleidsplan wordt aangeboden aan de raad. Het betreft een evaluatie en herijking van het beleidsplan uit 1999.