Ingezonden persbericht


rabobank introduceert fiscaal vriendelijke hypotheek en spaarrekening.

Met ingang van het nieuwe jaar komt de Rabobank met meerdere producten die grotendeels dezelfde fiscale voordelen hebben als die nu gelden voor producten van verzekeraars. Het gaat om de Rabo OpbouwHypotheek, RaboToekomstSparen/Beleggen en RaboToekomstUitkering. De nieuwe wet die op 11 december vorig jaar is goedgekeurd door de Eerste Kamer staat banken toe producten aan te bieden die fiscaal vriendelijke vermogensopbouw toestaan voor hypotheekaflossing of een oudedagsvoorziening. Voorheen was dit voorbehouden aan verzekeringsmaatschappijen.

Het werkt als volgt: het bij de bank opgebouwde vermogen blijft tijdens de spaarperiode onbelast voor de vermogensrendementsheffing als voldaan wordt aan de gestelde voorwaarden. De inleg voor lijfrenteopbouw is, mits er sprake is van aftrekruimte, fiscaal aftrekbaar.

Piet van Schijndel, lid van de raad van bestuur van Rabobank Groep: "Onze bancaire producten op de hypotheek- en lijfrentemarkt krijgen nu grotendeels dezelfde fiscale voordelen als die gelden voor producten van verzekeraars. We zijn daar als Rabobank heel erg blij mee. Dankzij de nieuwe wetgeving kunnen wij onze klanten nu nog beter van dienst zijn."

Rabo OpbouwHypotheek
Met de Rabo OpbouwHypotheek kunnen klanten heel inzichtelijk vermogen opbouwen voor de aflossing van hun hypotheek. De Rabo OpbouwHypotheek is dan ook een combinatie van een hypothecaire geldlening en het opbouwen van vermogen door te sparen en/of te beleggen op een geblokkeerde Rabobank spaar- en/of effectenrekening. De klant hoeft geen verzekering meer af te sluiten om in aanmerking te komen voor het fiscaal gunstige regime.

De klant kan in samenspraak met zijn adviseur kiezen om fiscaal aantrekkelijk te sparen en/of te beleggen. Tijdens de looptijd is steeds te zien hoeveel vermogen de klant heeft opgebouwd. Ook is heel inzichtelijk wat de klant precies betaalt. De klant kan op zijn afschriften zien wat hij betaalt voor de lening, de kapitaalopbouw en de eventuele overlijdensrisicoverzekering. De klant betaalt voor wat hij afneemt. Tijdens de looptijd van de hypotheek kan desgewenst worden geswitcht tussen beleggen en sparen. Bovendien heeft de Rabo OpbouwHypotheek een aantrekkelijk tarief.

Rabo ToekomstRekening
De Rabo ToekomstRekening bestaat uit twee producten, Rabo ToekomstSparen/Beleggen en Rabo ToekomstUitkering. Bij Rabo ToekomstSparen/Beleggen kan op een fiscaal aantrekkelijke manier worden gespaard of belegd voor de oudedagsvoorziening. Dit gebeurt op een geblokkeerde bankrekening. De inleg is binnen bepaalde grenzen aftrekbaar in box 1 en het tegoed vormt geen bezitting in box 3. De uitbetalingen via de Rabo ToekomstUitkering zijn belast in box 1. Een ander aantrekkelijk aspect is dat de uitbetalingen vanaf 65-jarige leeftijd belast kunnen worden in box 1 tegen een lager belastingtarief dan de klant op moment van de inleg heeft.

Rabo ToekomstSparen/Beleggen en RaboToekomstUitkering hebben nog een aantal voordelen ten opzichte van bestaande lijfrenteproducten. Zo zijn de kosten lager. Daarnaast is de Rabo ToekomstSparen/Beleggen flexibel: de klant bepaalt immers zelf hoeveel en op welk moment er wordt ingelegd. Bovendien is de rekening transparant: op het rekeningoverzicht (ook via www.rabobank.nl) is één-op-één terug te zien hoeveel is ingelegd.

Meer informatie over de Rabo OpbouwHypotheek en over de producten van de Rabo ToekomstRekening is beschikbaar op www.rabobank.nl.



Ingezonden persbericht