SP Tilburg


Huisjesmelker van het jaar

09-01-2008 * "Te weinig aanmeldingen om dit jaar in Tilburg een 'huisjesmelker-van-het-jaar' aan te wijzen is de reden om die verkiezing dit jaar niet door te laten gaan", aldus Micky Broekmeulen van ROOD-Tilburg. De landelijke actie gaat gewoon door en zal in de loop van volgende week een 'winnaar' opleveren.

Zit jij ook op een piepklein studentenkamertje of startersflatje? Betaal je een veel te hoge huur en wordt er nauwelijks onderhoud gepleegd? Kortom, is de eigenaar van jouw woning een goede kanshebber voor de titel "huisjesmelker van het jaar"? Vul dan snel onderstaand formulier in. Misschien kennen wij deze niet zo eervolle titel dan wel toe aan jouw huisbaas! Zo begon de campagne om in zoveel mogelijk steden een 'huisjesmelker-van-het-jaar' aan te wijzen.

Micky Broekmeulen van ROOD-Tilburg: "Met de verkiezing willen de organisaties de gevolgen van de kamernood op de kaart zetten. Door het tekort aan kamers kunnen huisjesmelkers doen wat ze willen: veel studenten wonen op een te kleine kamer voor een te hoge huur. Volgens recent onderzoek van de LSVb is het slecht gesteld met studentenkamers. Niet alleen betalen veel studenten te veel huur, ook de veiligheid van studentenhuizen laat te wensen over. Studenten weten vaak niet wat hun rechten zijn en durven niet te klagen"

De reden dat het in tilburg niet door is gegaan, is dat na alle inspanning die er door verschillende media en jongeren is geleverd, er helaas niet genoeg informatie is doorgegeven door de jongeren uit Tilburg om een huisjesmelker aan te kunnen wijzen. Volgend jaar wagen we gewoon weer een poging, en hopen we op wat meer ingevulde kaartjes, of reacties via de website, waardoor we wél kunnen gaan kijken welke huisbaas écht te erg met zijn huurders om gaat.

Landelijk gaat de actie wel door. Er wordt volgende week een nationale huisjesmelker van het jaar aangewezen, vorig jaar was dat de alombekende mevrouw Chang uit Utrecht.

Zijn er alsnog mensen die hun huisbaas op willen geven, dan mag dat natuurlijk altijd op roodtilburg@sp.nl maar de verkiezingen zullen dan wel pas weer volgend jaar zijn. We gaan dan natuurlijk wel een kijkje nemen, of er met een kleine lokale actie misschien toch iets te verbeteren valt.

www.tilburg.sp.nl/rood