Milieukeur

Stayokay eerste hospitality-keten in Europa met Europees Ecolabel

's Nederlands grootste aanbieder van groeps- en budgetaccommodaties Stayokay behaalde als eerste toeristische accommodatieketen in Europa het Europees Ecolabel, het Europese keurmerk voor milieuvriendelijke non-food producten en diensten. De officiële uitreiking vond plaats op dinsdag 8 januari 2008 tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs in Jaarbeurs Utrecht. Marijke Schreiner, algemeen directeur van Stayokay, ontving het Europees Ecolabel-certificaat uit handen van Ben Caspar, hoofd EU Ecolabel-team van de Europese Commissie in Brussel.

Europees Ecolabel-maatregelen
Sinds januari 2008 voldoen alle 30 hostels van Stayokay aan de criteria van Europees Ecolabel voor een minder milieubelastende bedrijfsvoering. Deze criteria omvatten onder meer energie- en waterbesparing, het verminderen van afval, rookvrije zones in gemeenschappelijke ruimtes, het gebruik van biologische producten en fietsverhuur. Ook biedt Stayokay milieuvriendelijke arrangementen en training van het personeel in zuinig gebruik van schoonmaakmiddelen.

Duurzaam toerisme
Chris Hommes, marketing en sales manager bij Stayokay: "Stayokay heeft van oudsher respect voor mens, natuur en maatschappij hoog in het vaandel staan. Bij de bedrijfsvoering spelen minder milieubelastende maatregelen dan ook een prominente rol. Zo gebruikt Stayokay groene stroom, heeft drukwerk een milieukeurmerk en genieten hostelgasten van verse scharreleieren en Fairtrade koffie. Ook wordt gasten gevraagd hun steentje bij te dragen, bijvoorbeeld door het licht en de verwarming uit te doen als ze de kamer verlaten, afval te scheiden en zuinig met water om te gaan. Met het Europees Ecolabel onderstreept Stayokay een duurzame bedrijfsvoering en weet zich te presenteren als voorloper op milieugebied binnen de toeristische sector".

Stayokay - 30 hostels in Nederland
Stayokay is een keten van 30 hostels op mooie plekjes in Nederland; in de City, in de Groene omgeving of aan Kust en water. De hostels zijn gevestigd in een kasteel, landhuis of eigentijdse nieuwbouw en beschikken over een grote variëteit aan kamers. Al bijna 80 jaar ontvangt Stayokay individuele gasten, gezinnen, (sport)verenigingen, scholen en bedrijven. Daarbij staat gastvrijheid, service en duurzaamheid hoog in het vaandel. De hostels van Stayokay staan garant voor een gezellig en aantrekkelijk geprijsd verblijf in een informele, ongedwongen sfeer.

Luister hier naar een radio-interview van NOS Headlines (lengte 00.01.38 minuten)

Kijk hier naar een reportage van het NOS-Journaal op 3 (starttijd 00.02.31 - lengte 00.02.13 minuten)

Meer info: www.stayokay.nl

Laatst gewijzigd: 09 januari 2008