Gemeente Delfzijl

College van burgemeester en wethouders
BESLUITENLIJST d.d. 8 januari 2008
Onderwerp Portefeuille
1 Behandeling voorstellen aan B&W / Besluitenlijst B&W PUBLIEK 1/1 Besluitenlijst vergadering Burgemeester en wethouders d.d. 18 december 2008
Conform concept vaststellen.
CW
1/2 Tarieven personeel gemeentewerken / machines t.b.v. derden en tarieven aanleg inritten en rioolaansluitingen.
De tarieven die in de bijlage tarieven gemeentewerken derden 2008 zijn vermeld vaststellen.
RvdM
1/3 Tarieven storten bedrijfsafval afvaloverslagstation Kloosterlaan. De tarieven 2008 storten bedrijfsafval overslagstation Kloosterlaan vaststellen. RvdM
1/4 Het ingediende bezwaarschrift van familie Frieling tegen ons besluit van 26 september 2007 inhoudende een terrasvergunning voor het pand gelegen aan de Hoofdweg 87 te Wagenborgen.
De intrekking van het bezwaarschrift door familie Frieling bevestigen. Dhr. Frieling uitnodigen voor een gesprek.
RvdM
1/5 Tarieven containerdienst
De tarieven zoals vermeld in de Bijlagen 1 en 2 vaststellen. RvdM
1/6 Aanleggen rotondes op de parallelweg N360 en de Hogelandsterweg. In principe planologische medewerking te verlenen ex artikel 19 lid 2 van de WRO ten behoeve van het aanleggen van een tweetal rotondes in de Parallelweg en in de Hogelandsterweg te Delfzijl.
RvdM
1/7 Bouw voorbewerkings- en panelenbouwhal Koninklijke Niestern Sander Vrijstellingsprocedure opstarten, ruimtelijke onderbouwing aan de raadsbijeenkomst, GS verzoeken om een bevoegdheidsverklaring m.b.t. de vrijstellingsprocedure en een planschadeovereenkomst aangaan met de aanvrager.
RvdM
1/8 Vaststelling ADV regeling
Gelet op instemming van de OR de aangepaste ADV-regeling definitief vaststellen. -
MJ
1/9 Invoeren van Precariobelasting op kabels en leidingen a. De raad voorstellen tot het vaststellen van de" Verordening op de heffing en de invordering van precariobelasting 2008" b. De werkzaamheden rond de voorbereiding invoering en uitvoering van deze belasting te laten verrichten door het bureau ATMP bv te Almere .
JB
1/10 Provinciale sociale agenda 2009-2011
1. De input van het communicatietraject voor het provinciale omgevingsplan gebruiken voor het sociale beleidsplan en omgekeerd. 2. Op het thema "wonen, welzijn en zorg"en het thema "Jeugd" integraal beleid voeren.
TvdV
1/11 Bezwaarschrift inzake een verzoek om een voorziening (scootmobiel) in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning 1. De bezwaren met inachtneming het advies van de commissie bezwaarschriften algemene zaken gegrond te verklaren. 2. Nieuw advies te vragen bij de medische adviseur (SCIO Consult) waarbij de actuele gezondheidssituatie betrokken wordt; 3. Om vervolgens met inachtneming van dit advies op het bezwaar te beslissen.
TvdV
1/12 Begroting 2008 van de Instelling voor speciaal onderwijs "De Delta"
- instemmen met de begroting 2008 en de raad hierover informeren
- de instelling berichten conform bijgevoegd schrijven. TvdV
1/13 Voorontwerp bestemmingsplan "Partiële herziening van bestemmingsplan de Eems en Dollard, Buitengebied en Borgsweer". Voorontwerp bestemmingsplan "Partiele herziening van bestemmingsplan de Eems en Dollard, Buitengebied en Borgsweer" in procedure brengen en ter informatie zenden aan de raadsbijeenkomst, en een planschadeovereenkomst aangaan met de Gasunie.
1/14 Benoeming leden welstandcommissie door de gemeenteraad voor het jaar 2008.
Genoemde leden in de brief van Libau d.d. 30 oktober 2007 door de gemeenteraad herbenoemen en de nieuwe leden te benoemen. 1/15 Delfzijl adopteert eerste huiler 2008.