Time : 13:02:38
Date : 09 January 2008
Sender Name: ISS nv

Vakbonden verkiezen vertrekpremie boven werkzekerheid! De plotse staking van de ISS werknemers bij Audi Brussel van deze morgen heeft de bedrijfsleiding met verstomming geslagen !

Ten gevolge van de invoering van een nieuw lastenboek op 1 januari 2008, zag ISS zich genoodzaakt om dringende maatregelen te treffen teneinde aan de wensen van zijn opdrachtgever tegemoet te komen. Het nieuwe contract laat ISS inderdaad niet langer toe om al zijn personeel bij Audi in dienst te houden en een operationele reorganisatie van het werk dringt zich op.

In dit kader vonden eind 2007 reeds meerdere vergaderingen plaats met de betrokken werknemers teneinde hun tewerkstelling binnen de onderneming te garanderen.

Ervan uitgaand dat technische werkloosheid geen structurele oplossing kon bieden, heeft ISS aan deze 15 werknemers een ander jobvoorstel gedaan met behoud van dezelfde arbeidsvoorwaarden.

Aangezien slechts 1 werknemer dit alternatief aanvaard heeft, zag ISS zich verplicht om de werknemers die het voorstel afwezen te ontslaan. Toch blijft ISS bereid op deze beslissing terug te komen en de werknemers in dienst te houden, indien zij alsnog de voorgestelde regeling aanvaarden.

Walter Kestens
Strategy & Communication Director

ISS België is lid van de Deense groep ISS A/S die facility services aanbiedt in 4 domeinen:

Property Services - Office Support - Cleaning - Catering

Met zijn 12.000 medewerkers en filialen in Brussel, Gent, Floreffe, Groot-Bijgaarden, Halle, Luik, Tienen, Vilvoorde, Wilrijk, Heusden-Zolder, Zwijndrecht, Roeselare en Estaimpuis is ISS de belangrijkste leverancier van "facility services" in België.

In 2007 haalde ISS Belux een omzet van 387 miljoen euro. De Deense groep ISS, die wereldwijd meer dan 430.000 mensen in 53 landen tewerkstelt, bereikte in 2006 een totale omzet van 7,5 miljard euro.

Wij blijven te uwer beschikking voor meer informatie in verband met dit persbericht. Aarzel niet om een mail te sturen naar walter.kestens@be.issworld.com. U ontdekt alles over onze brede waaier aan diensten op www.iss.be.

Walter Kestens - 0478/501950