Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 9 januari 2008

Minke Schoon: 053-4555588

Jongeren aangehouden na reeks strafbare feiten

Haaksbergen

De politie in Haaksbergen heeft sinds december 2007 een viertal jongeren aangehouden. De jongeren worden er van verdacht in groepsverband zich schuldig te hebben gemaakt aan verschillende strafbare feiten, gepleegd in de gemeente Haaksbergen.

De politie is eind 2007 gestart met een onderzoek naar een groep jongeren die overlast veroorzaakt in Haaksbergen. De jongeren maken zich schuldig aan het veroorzaken van overlast, dat gepaard gaat met het plegen van verschillende strafbare feiten, waaronder diefstal, vernieling, bedreiging en belediging. Sinds december j.l. zijn een viertal Haaksbergse jongeren, variërend in leeftijd tussen 14 en 17 jaar, aangehouden en in verzekering gesteld. De jongeren worden onder meer verdacht van diefstallen bij verschillende jeugdinstellingen in Haaksbergen. Meerdere aanhoudingen in dit verband worden niet uitgesloten.

De politie in Haaksbergen heeft het vermoeden dat meerdere mensen de afgelopen tijd slachtoffer zijn geworden van deze groep jongeren. Zij worden verzocht, indien zij dit tot op heden nog niet hebben gedaan, zich te melden bij de politie. Dit kan op het politiebureau in Haaksbergen, of telefonisch via 0900-8844. Tevens is het mogelijk anoniem contact op te nemen met de politie via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-105677)

Duo aangehouden na huisvredebreuk

Hengelo

Een 48-jarige vrouw en een 36-jarige man uit Hengelo werden in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 januari aangehouden, omdat zij huisvredebreuk pleegden in een woning aan de Hulststraat in Hengelo. Het duo wilde na een bezoek aan de 33-jarige bewoonster, een kennis, niet meer vertrekken.

In de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 januari werd omstreeks 0.20 uur gemeld dat een man en vrouw die op bezoek waren bij een bewoonster van een woning aan de Hulststraat, niet wilden vertrekken. Ter plaatse spraken agenten met de 33-jarige bewoonster. Zij vertelde dat het duo die middag bij haar op bezoek was gekomen. Aan het einde van de avond had de bewoonster de man en de vrouw meerdere keren gevraagd de woning te verlaten, echter dit wilden de twee bezoekers niet.

Toen de 36-jarige man en de 48-jarige vrouw uit Hengelo, in het bijzijn van agenten, nogmaals weigerden te vertrekken, werden zij aangehouden wegens huisvredebreuk. Ze werden overgebracht naar het politiebureau, waar ze werden ingesloten. De 48-jarige vrouw kon in de loop van woensdagochtend 9 januari, na een verklaring te hebben afgelegd, weer in vrijheid gesteld worden. De 36-jarige man bleek na onderzoek nog een boete van E618,- of 10 dagen hechtenis open te hebben staan. Hij bleef daarom opgesloten. Tegen de man en vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege de huisvredebreuk. (08-003615)

Verdachte fietsendiefstal aangehouden

Enschede

Een 67-jarige man uit Enschede werd dinsdag 8 januari aangehouden, omdat hij er van verdacht wordt een fiets te hebben gestolen op donderdag 27 december j.l. bij het station in Enschede.

Op dinsdag 8 januari werd omstreeks 21.45 uur gemeld dat een 25-jarige vrouw uit het Duitse Gronau een man met haar fiets had zien lopen. De fiets was op donderdag 27 december weggenomen uit de fietsenstalling bij het station in Enschede. Ter plaatse spraken agenten met de 25-jarige Gronause. Terwijl zij met de agenten sprak, wees zij de man aan die gebruik maakte van haar fiets. Agenten spraken de man, een 67-jarige Enschedeër aan. Toen de man niet duidelijk kon aangeven hoe hij aan de fiets kwam, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De fiets werd teruggegeven aan de eigenaresse.

De 67-jarige Enschedeër kon in de loop van woensdagochtend 9 januari, na een verklaring te hebben afgelegd, weer in vrijheid gesteld worden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-003588)

Diefstal uit woning leidt tot twee aanhoudingen Enschede
Een 41-jarige man en een 45-jarige vrouw uit Enschede werden dinsdag 8 januari aangehouden. Zij worden er van verdacht geld te hebben gestolen, tijdens een bezoek aan een woning aan de J. Van Veenstraat in hun woonplaats.

Op dinsdag 8 januari deed een 56-jarige bewoonster van een woning aan de J. Van Veenstraat aangifte van diefstal. Zij vertelde dat zij die middag vanaf 14.00 uur een man en een vrouw op bezoek had gehad. Nadat haar bezoek omstreeks 20.00 uur vertrokken was, bemerkte de 56-jarige dat er geld uit haar portemonnee was weggenomen.

Op aanwijzing van de aangeefster kon de politie een 41-jarige man en een 45-jarige vrouw uit Enschede aanhouden in verband met de diefstal. De 45-jarige vrouw legde een verklaring af en kon diezelfde avond weer in vrijheid gesteld worden. In de loop van woensdagochtend 9 januari kon ook de 41-jarige man, na een verklaring te hebben afgelegd, het politiebureau weer verlaten. Uit het onderzoek is gebleken dat de 41-jarige verantwoordelijk is geweest voor de diefstal. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-003574)

Rijbewijs ingevorderd bij verkeerscontrole Goor
Het rijbewijs van een 25-jarige man uit Markelo werd dinsdag 8 januari ingevorderd, omdat de man op de Haaksbergerweg in Goor de maximum toegestane snelheid ruim overschreed.

Op dinsdag 8 januari werd tussen 19.00 uur en 21.00 uur een verkeerscontrole uitgevoerd op de Haaksbergerweg in Goor. De maximum toegestane snelheid ter plaatse is 50 km/uur. Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners over de hoge snelheid van automobilisten, werd de snelheid van het verkeer gemeten.

In totaal bleken 14 automobilisten te hard te hebben gereden. In het kader van de CAO-acties door de politie kwamen 11 van hen er met een waarschuwing van af. Drie bestuurders maakten het echter te bont en reden harder dan 80 km/uur. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Een van hen, een 25-jarige man uit Markelo moest naar aanleiding van de verkeerscontrole zijn rijbewijs inleveren. Hij reed maar liefst 113 km/uur. (08-003586)

Meisje gewond door val van fiets

Rijssen

Een 14-jarig meisje uit Rijssen raakte dinsdag 8 januari gewond, toen zij met haar fiets ten val kwam op de Nijverdalseweg in Rijssen.

Op dinsdag 8 januari werd omstreeks 16.30 uur gemeld dat een fietsster gewond was geraakt bij een aanrijding op de Nijverdalseweg in Rijssen. Ter plaatse spraken agenten met een 14-jarige meisje uit Rijssen en een 13-jarig meisje uit Haarle. Zij vertelden dat zij met de sturen van hun fietsen tegen elkaar waren gekomen, nadat zij gepasseerd werden door een man op een scooter. De bestuurder van de scooter had de meisjes niet geraakt, maar de beide meisjes kwamen met elkaar in botsing bij de inhaalmanoeuvre en kwamen ten val.

De 14-jarige Rijssense raakte bij de val van haar fiets gewond aan haar been. Zij moest zich in het ziekenhuis onder doktersbehandeling laten stellen.