Provincie Utrecht

Openbaar vervoer voor de helft van de prijs

9-1-2008 -

Goedkope Spitsers tussen Amersfoort, Leusden en Utrecht

"De Spitser, dat schiet lekker op!" Onder dit motto is de provincie Utrecht vandaag een actie begonnen met goedkope spitsbussen op de lijnen 276, 296 en 299 tussen Amersfoort, Leusden en Utrecht. Wie gebruik maakt van deze Spitser betaalt slechts de helft van de prijs. De aanbieding geldt tot juli 2008 en is bedoeld om meer inwoners van de provincie de voordelen te laten ervaren van het openbaar vervoer.

De Spitser biedt behalve de actiekorting het pluspunt dat reizigers snel en gemakkelijk naar het werk gebracht worden. De bussen rijden daarvoor dagelijks naar De Uithof en kantoorterrein Rijnsweerd in Utrecht. Naast de huidige rolstoeltoegankelijke spitsbussen worden comfortabele toeringcars ingezet. Omdat de route over de rijksweg A28 gaat, waar het autoverkeer tijdens de spits regelmatig vastloopt, zijn deze bussen bedoeld als een aantrekkelijk alternatief voor filerijden. De provincie Utrecht start deze actie om het openbaar vervoer te promoten voor het woonwerkverkeer. Daarmee wordt ook de doorstroming van het verkeer verbeterd en de filedruk op de Utrechtse wegen aangepakt. Opzet van deze actie is dat het gebruik van de spitsbussen met minimaal 15 procent toeneemt en dat 70% van deze reizigers de overstap heeft gemaakt van auto naar Spitser.

De provincie Utrecht werkt als opdrachtgever voor het streekvervoer bij deze actie samen met vervoerder SVN/Connexxion en de gemeenten Amersfoort en Leusden. In september zijn de uitkomsten bekend. Dan zal de provincie ook besluiten nemen over vervolgmaatregelen voor verbetering van het openbaar vervoer met deze spitsbussen.

4,5 Miljoen euro op de plank
Promotie van het openbaar vervoer met prijsacties als de Spitser staat bij de provincie Utrecht hoog op de agenda. De komende vier jaar heeft de provincie daarvoor 4,5 miljoen euro gereserveerd. Voor meer informatie Spitser (www.spitser.info)

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196