Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groningen, 9 januari 2008

D66: Meldingen gebreken openbare ruimte stromen binnen

Sinds 4 januari 2008 biedt D66 de mogelijkheid gebreken in de openbare ruimte te melden op www.d66groningen.com. Bewoners van de stad kunnen aangeven dat er iets kapot is in hun wijk. Ze kunnen ook wijzen op achterstallig onderhoud of gevaarlijke (verkeers) situaties kenbaar maken. De meldingen worden geplaatst in een kaart van de stad (Google maps) zodat overzichtelijk wordt waar er gebreken zijn in de openbare ruimte. De binnengekomen meldingen worden wekelijks aangeboden aan de gemeente zodat deze er mee aan de slag kan.

Al binnen een week hebben 17 bewoners een klacht ingediend over iets dat gemaakt moet worden in de wijk. Dit varieert van defecte lantaarnpalen tot onduidelijkheid over verkeersregels. Het aantal meldingen toont de noodzaak aan van goed onderhoud aan de wijk. Het geeft bovendien aan dat Stadjers erg betrokken zijn bij hun wijk en het belang dat zij hechten aan een schone en veilige Stad.

D66 wil met deze Google Maps applicatie de gemeente een positieve prikkel geven om onderhoud snel en adequaat te organiseren. De gemeente heeft inmiddels al aan D66 laten weten de meldingen graag zo snel mogelijk te ontvangen.

Noot voor redactie (