Ingezonden persbericht


LaCie Little Big Disk Quadra: grote prestaties in compact formaat

Mobiele harddisk met 500GB opslagcapaciteit en maximaal 110MB datadoorvoersnelheid

Amsterdam, 9 januari 2008 - LaCie introduceert de Little Big Disk Quadra, een bijzonder snelle mobiele harde schijf. Deze harddisk is bij uitstek geschikt voor toepassingen die een hoge datadoorvoersnelheid en opslagcapaciteit vereisen. Voorbeelden hiervan zijn applicaties die digitale content creëren, grote gegevensvolumes uitwisselen en oplossingen voor videobewerking. Met de Little Big Disk Quadra kunnen gebruikers onderweg al deze activiteiten eenvoudig uitvoeren.

Net als het succesvolle LaCie Big Disk Extreme+-desktopstation is de Little Big Disk Quadra ontworpen door Neil Poulton. Bij zijn ontwerp staat de stille werking van de harddisk centraal. Zo heeft de harde schijf een geïntegreerd koelsysteem zonder ventilator. Daarnaast is de Little Big Disk Quadra uiterst betrouwbaar dankzij deze aluminium koeling. De Little Big Disk Quadra is verkrijgbaar in een 400GB- en 500GB-versie met disksnelheden van 7200 of 5400 t/m. De harddisk heeft vier interfaces. Hiermee kunnen gebruikers de schijf tegelijkertijd aansluiten op verschillende platformen.

"De LaCie Little Big Disk Quadra is de ultieme oplossing voor professionals die een Mac- of Windows-besturingssysteem gebruiken en behoefte hebben aan een veelzijdige mobiele dataopslagoplossing", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "De Little Big Disk Quadra heeft een viervoudige interface en een intelligent ontwerp. Hij biedt maar liefst tot 50 procent meer capaciteit dan conventionele mobiele stations en is daarnaast extreem snel. Met deze harddisk verstevigt LaCie zijn leidinggevende positie in de markt voor professionele opslagapparatuur."

De Little Big Disk Quadra is uitgerust met één eSATA 3Gbits-, twee FireWire 800- en één USB 2.0-poort. Daarbij is de oplossing compatibel met FireWire 400 dankzij een meegeleverde kabel die een FireWire 800- met FireWire 400-poort kan verbinden. De schijf biedt verregaande mobiliteit via de FireWire 800-poort. Bovendien kunnen gebruikers de harddisk opstarten met FireWire voor Mac OSX of met eSATA voor Windows. LaCie heeft de harde schijf eveneens uitgerust met een RAID 0-stand. Hiermee profiteren gebruikers van een dataoverdrachtssnelheid tot 110MB/s bij eSATA of tot 80MB/s bij FireWire 800. Ondanks deze gigantische snelheden en opslagcapaciteit is de Little Big Disk Quadra het stilste station in zijn soort. Met een gewicht van ruim 2,5 kg is de compacte Little Big Disk Quadra tot 60 procent lichter dan conventionele desktopstations. Dat maakt het apparaat de perfecte mobiele oplossing voor professionals die werken met audio- en/of videobestanden en behoefte hebben aan een superkrachtige en handzame harde schijf.

De Little Big Disk Quadra is via plug-and-play aan te sluiten op Mac® OS X 10.5 Leopard (met Time Machine) en Windows. De Little Big Disk Quadra omvat de LaCie Setup Assistant. Dit is een nieuwe functie die de drive optimaliseert volgens de specifieke gebruikersbehoeften (voor Mac, Windows of beide). De Little Big Disk Quadra werkt naadloos samen met EMC Retrospect Express, de geavanceerde backup- en herstelsoftware voor Mac en Windows. De harddisk is via één van de twee FireWire-interfaces te koppelen aan andere LaCie-harde schijven of DVD+/-RW-drives.

Beschikbaarheid

De LaCie Little Big Disk Quadra is verkrijgbaar via LaCie-resellers. De adviesprijs voor de 500GB-versie is ¤ 399,00 (exclusief btw). Meer informatie is te vinden op www.lacie.nl.

Over Neil Poulton
Neil Poulton is geboren in Thurso, Schotland. Hij is afgestudeerd in Industrieel Ontwerp aan de Universiteit van Edinburgh en de Milan Domus Academy. Poulton kreeg voor het eerst publieke bekendheid in 1989 als ontwerper van de 'ageing pens'. Dit zijn pennen die gemaakt zijn uit 'levend' plastic dat door gebruik verandert van kleur en vorm. Tegenwoordig ontwerpt en ontwikkelt Neil Poulton goed verkopende en prijswinnende producten voor verschillende internationale klanten, zoals LaCie en Artemide. Sinds 1991 leeft en werkt Poulton in Parijs.