Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 2

(09-01-2008) Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Ingekomen kapaanvraag ontvangen van:

- F.J.M. van `t Hof, Weelsedijk 36 te Strijen voor het kappen van 1 kastanjeboom op de locatie Weelsedijk 36 te Strijen (ingekomen op 28 december 2007).

Deze kapaanvraag ligt vanaf heden 2 weken ter inzage bij het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen van:
- L. Smids voor het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde op het perceel Buizerdstraat 51 te Strijen (ontvangen 20 december 2007).

Aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- G.J.H. Kolk voor het oprichten van een woning met garage/berging op het perceel Noordstraat ongenummerd, kadastraal bekend sectie en nummer N 3302, gelegen naast Noordstraat 10 te Strijen (ontvangen 21 december 2007).

Aanvraag om reguliere bouwvergunning eerste fase ontvangen van:
- A. Spruijt voor het oprichten van een woning en twee geschakelde bergingen op de percelen Oude Havenweg 40 en Gleede, ongenummerd te Strijen (ontvangen 28 december 2007).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bouwvergunning kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Vrijstelling artikel 19, lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening: Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan aan:

- M.A. van den Berg voor het plaatsen van een tuinhuis op het perceel Oudendijk 44 te Strijen.

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 14 januari 2008 gedurende zes weken ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Een ieder kan binnen de termijn van terinzagelegging een zienswijze omtrent het ontwerpbesluit indienen bij ons college. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor dient tijdig een afspraak te worden gemaakt (telefoonnummer 078-6748231).
Degene die zijn zienswijze indient, kan op een nader te bepalen datum tijdens een hoorzitting in de gelegenheid worden gesteld om de zienswijze nog nader toe te lichten.

Leerplichtbureau Hoeksche Waard:
De gemeenteraad van de gemeente Strijen heeft in haar vergadering van 25 september 2007 besloten aan het college toestemming te verlenen:
- De gemeenschappelijke regeling Leerplichtbureau Hoeksche Waard per 1 januari 2008
te beëindigen.

-` En de uitvoering van Leerplichttaken en het beheer van de leerplichtadministratie per 1 januari 2008 onder te brengen bij bureau Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten Dordrecht.

Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Reguliere bouwvergunning verleend aan:

- C.A. de Bruijn voor het vernieuwen van twee schuilhutten op het perceel Molenwegje 2b (bestaande golfbaan) te Strijen (verzonden 10 januari 2008).

- D.J. Scheffers van Soelen voor het uitbreiden van de woning op het perceel Steenplaats 9 te Strijen (verzonden 10 januari 2008).

Sloopvergunning verleend aan:

- C. van den Hoek voor het slopen van het dak van de schuur op het perceel Havenstraat 17 te Strijen (verzonden 10 januari 2008).

Vergunning verleend voor het exploiteren van een horecabedrijf aan:
- Vof De Uitdaging, de heer V.W.J. Smit en mevrouw M. Schiffers, Groene Kruisstraat 10 te Strijen voor het exploiteren van het horecabedrijf café De Uitdaging op het perceel Jaagpad 5 te Strijen (verzonden 20 december 2007).

Vergunning verleend op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet aan:

- Vof De Uitdaging, de heer V.W.J. Smit en mevrouw M. Schiffers, Groene Kruisstraat 10 te Strijen voor het exploiteren van het horecabedrijf café De Uitdaging op het perceel Jaagpad 5 te Strijen (verzonden 20 december 2007).

Aanwezigheidsvergunning verleend aan:

- Vof De Uitdaging, de heer V.W.J. Smit en mevrouw M. Schiffers, Groene Kruisstraat 10 te Strijen voor het aanwezig hebben van twee kansspelautomaten in de inrichting café De Uitdaging, Jaagpad 5 te Strijen (verzonden op 20 december 2007).

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij ons college. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.

Vastgesteld bestemmingsplan Polder het Oudeland van Strijen, 1e herziening (kartbaan):
Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken op grond van artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 18 december 2007 het bestemmingsplan Polder het Oudeland van Strijen, 1e herziening heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de kartbaan aan de Voorweg in Strijen en de bijbehorende zone industrielawaai. Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende onderzoeken liggen vanaf maandag 14 januari 2008 gedurende 6 weken (tot 25 februari 2008) voor een ieder ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Het gemeentehuis is van maandag tot en vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Tegen het besluit van de gemeenteraad kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging bedenkingen worden ingediend bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Bedenkingen kunnen worden ingediend door:
- Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt tegen het ontwerp bestemmingsplan.

- Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.
Bedenkingen moeten bij voorkeur schriftelijk worden ingediend en moeten worden gericht aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag. Ook het indienen van mondelinge bedenkingen is mogelijk. Hiervoor moet tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de ter inzage legging, een telefonische afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 070-4416930 (provincie Zuid-Holland).