Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 09-01

BERGEN OP ZOOM, 9 januari 2008

Politie op zoek naar getuigen gewapende overval op woning in Oudenbosch (2^e bericht)

OUDENBOSCH: Zoals eerder gemeld vond op donderdag 3 januari jl. tussen 09.00 en 09.30 uur een gewapende overval plaats op een woning aan de Beukenlaan. De 37-jarige bewoonster werd bedreigd door twee overvallers, waarvan er één een vuurwapen had. De daders maakten een geldbedrag buit. De overvallers zijn vermoedelijk twee getinte personen van rond de 35-40 jaar van vermoedelijk Noord Afrikaanse of Zuid Europese afkomst.

De politie heeft na de overval een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Ook de wijkagent is nauw bij het onderzoek betrokken. De politie is nu met name op zoek naar een man die rond het tijdstip van de overval in de buurt met twee grote herdershonden liep. Ook wil de politie in contact komen met een man en een vrouw die op dat tijdstip bij de supermarkt (Lidl) boodschappen hebben ingeladen in een auto. Mogelijk kunnen deze personen informatie verschaffen over de overval. Getuigen kunnen bellen met het Landelijk Telefoonnummer Politie 0900-8844, met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of zich melden bij het politiebureau in Oudenbosch.

Twee aanhoudingen na bedreigingen met vuurwapen

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op dinsdagavond twee mannen aan voor bedreiging met een vuurwapen.

Een 21-jarige inwoner van Bergen op Zoom is aangehouden voor bedreiging van bewoners van de Prins Bernhardlaan. De verdachte wordt ervan verdacht samen met twee andere mannen de bewoners van een kraakpand te hebben bedreigd met een vuurwapen. Ook zou hij hebben geëist een kamer in de woning te krijgen. Dit gebeurde midden december.

Een 20-jarige man uit Bergen op Zoom is aangehouden voor bedreiging met een vuurwapen aan de Westersingel. Hij zou hier, samen met twee andere mannen, een 46-jarige uit Bergen op Zoom hebben bedreigd. De achtergrond van de bedreiging ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.
Bij huiszoeking in de woning van de verdachte zijn enkele tientallen busjes traangas gevonden.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de bedreigingen.

Rookwaar weg bij bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Op woensdagochtend is er ingebroken in een supermarkt aan de Philipslaan. Via de alarmcentrale kwam de melding tegen 05.30 uur binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer. De daders vernielden een ruit en namen een onbekende hoeveelheid rookwaar weg. De politie zal een aangifte opnemen van de gedupeerde en stelt een sporenonderzoek in.

Snelheidscontrole

DINTELOORD: De politie hield op dinsdag tussen 17.15 uur en 21.30 uur een snelheidscontrole op de Steenbergseweg. Van de 3240 passanten waren er 70 in overtreding. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 80 km/u. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 km/u.

Auteur: Inge Rijgersberg / Willem van Hooijdonk