Getronics PinkRoccade

Universiteit Leiden en Getronics PinkRoccade ontwikkelen de Universiteitswerkplek

De Universiteit Leiden en Getronics PinkRoccade hebben samen binnen vier maanden de Universiteitswerkplek ontwikkeld, een toekomstvaste universitaire ICT-omgeving. De Universiteitswerkplek is gebaseerd op het Future-Ready Workspace-concept van Getronics PinkRoccade; een gestandaardiseerde werkplekoplossing op maat die productiever, flexibeler en innovatiever werken mogelijk maakt. Studenten en medewerkers hebben nu op circa 3.500 werkplekken op elk tijdstip toegang tot diverse applicaties, persoonlijke gegevens en e-mail.

Paul van Daalen, directeur van de Informatiseringsgroep van de Universiteit Leiden: "Studenten en medewerkers stellen steeds hogere eisen aan ICT-voorzieningen. De Universiteitswerkplek komt op een eenvoudige en kostefficiënte manier tegemoet aan die groeiende eisen. Het biedt 24-uurs beschikbaarheid en kwaliteit van dienstverlening aan de gebruiker en een schaalbare oplossing en lagere kosten aan de beheerkant. Daarnaast hebben we een enorme tijdwinst geboekt door direct gebruik te kunnen maken van de architectuur, de functionele ontwerpen en de aanvullende documentatie van Getronics PinkRoccade."

Jan-Dirk Krispijn, directeur binnen Professional Services & Consulting bij Getronics PinkRoccade: "Samen met de Universiteit Leiden hebben we een werkplek ontwikkeld die door iedere universiteit of hogeschool in Nederland kan worden toegepast. De Universiteitswerkplek bespaart kosten doordat we de verschillende ICT-omgevingen die de Universiteit voorheen in gebruik had nu in één bundelen. Daarnaast maakt het de overstap naar Microsoft Vista makkelijker."

Naast de basisfunctionaliteiten van de Future-Ready Workspace - e-mail, Microsoft Office, beveiliging, server based computing, softwaredistributie en service managementtooling - is de Universiteitswerkplek voorzien van een koppeling met het universitaire Identity Managementsysteem. Daarnaast biedt de Universiteitswerkplek brede ondersteuning van het taalonderwijs met ruim 80 talen en bijbehorende schriftsoorten, zelfherstel van de werkplek, de mogelijkheid voor gebruikers om gecontroleerd software te installeren en een remote werkplek voor gebruik thuis of op locatie.

De Universiteit Leiden neemt het beheer voor eigen rekening, ondersteund door regelmatig advies van Getronics PinkRoccade over nieuwe technologische ontwikkelingen rond de werkplek en modulaire uitbreidingen van het Future-Ready Workspace-concept. De uitrol van FRW-software op nieuwe servers en pc's vindt geautomatiseerd plaats.