Oad reizen

Oad Reizen winnaar titel `Beste Kindvriendelijke Touroperator'! | Woensdag 9 Januari

Oad Reizen heeft tijdens de Reisrevue Verenverkiezing op de Vakantiebeurs de Reisrevue veer `Beste kindvriendelijke touroperator' in de wacht gesleept.

Oad Reizen gekozen door jong Nederland
Dit is de uitkomst van een onderzoek naar de vakantiekeuze van jong Nederland dat Kids Vakantiegids heeft laten uitvoeren door een extern marktonderzoeksbureau onder 500 kinderen in de leeftijd van 8-15 jaar oud. Het is voor het eerst in Nederland dat er een dergelijk onderzoek is gehouden.

Kindvriendelijk imago
Oad Reizen blijkt goed bekend onder de doelgroep, 58% van alle kinderen herkende het logo van Oad Reizen. Ook heeft Oad Reizen volgens de respondenten een van de meest aantrekkelijke reisgids covers. Oad Reizen visualiseert de bij kinderen populaire zon en strand vakanties. Daarnaast is er ook op de website van Oad Reizen aan kinderen gedacht. Van alle kinderen noemt 51% de ouders als belangrijkste informatiebron als het om vakanties gaat. Op de tweede plaats staat de website als informatiebron. In totaal 26% van de kinderen gebruikt websites om meer te weten te komen over de vakantiemogelijkheden. Een kindvriendelijke website blijkt voor touroperators dus een belangrijke tool in de informatieverstrekking naar kinderen.

Zon en strandvakantie meest populair
Oad Reizen scoort verder omdat ze zon- en strandvakanties aanbieden. Een `Relax en Spelen' vakantie vinden kinderen veruit het leukste: 51% van de kinderen kiest voor de zonvakantie waarbij ze lekker op het strand kunnen liggen luieren en lekker doen waar ze zin in hebben. Op de tweede plaats met 21% staat de sportieve vakantie waarin kinderen lekker actief bezig kunnen zijn en nieuwe sporten uit kunnen proberen.

Kinderen willen activiteiten voor kids én ouders Daarnaast biedt Oad een activiteitenpakket waarbij kinderen samen met andere kinderen, maar ook samen met hun ouders activiteiten kunnen ondernemen.

Uit het onderzoek blijkt dat kinderen het belangrijk vinden om andere kinderen te leren kennen tijdens de vakantie en samen met hen leuke dingen te doen, maar 41% voegt daaraan toe dat ze ook graag dingen samen met hun ouders doen tijdens de vakantieperiode.

Runners up
Vrij Uit Vakanties is door de kinderen verkozen als tweede, gevold door DTI-Travel, SNP met SNP Travelkids en Sawadee Reizen met Familieavontuur op een gedeelde derde plaats.

Een veer voor `Beste Kindvriendelijke Touroperator' Omdat de mening van kids steeds belangrijker wordt bij de vakantiekeuze leek het Reisrevue en Kids Vakantiegids een goed idee om dit jaar in het thema van de Vakantiebeurs "Discover the undiscoverd" op zoek te gaan naar de X-factor van touroperators voor kids. Oftewel welke touroperator wordt door kinderen zelf beschouwd als `Beste Kindvriendelijke Touroperator'.

Kids kiezen mee
Uit het onderzoek blijkt zelfs dat een kleine 80% van de Nederlandse kinderen van 8-15 jaar oud mag meebeslissen over de vakantie! 34% van de kinderen mag beslissen wat het gezin allemaal gaat doen op vakantie, 8% waar het gezin naar toe gaat op vakantie en 35% mag beslissen waar het gezin naar toe gaat én wat ze gaan doen op vakantie.

Achtergrond onderzoek
Bij het onderzoek is uitgegaan van de touroperators die het reisaanbod toegankelijk maken voor kinderen en zodoende kids de mogelijkheid geven om mee te kunnen beslissen bij de vakantiekeuze. Het gaat hierbij om de kindvriendelijke touroperators die hun vakanties op www.kidsvakantiegids.nl hebben geplaatst. Dit zijn tot nog toe de enige reisaanbieders in Nederland die hun aanbod toegankelijk hebben gemaakt voor kinderen. Uit deze lijst van kindvriendelijke touroperators is aan de hand van een 20-tal criteria een selectie gemaakt van de zeven meest kindvriendelijk touroperators. Genomineerd zijn: Cirkel Vakanties, DTI-Travel, KidsWorld, Oad Reizen, Sawadee, SNP en Vrij Uit. Deze 7 genomineerden zijn beoordeeld door de kinderen zelf.

Kids Vakantiegids
Kids Vakantiegids is een nieuw ontwikkeld vakantieplatform, ontwikkeld voor kinderen tot 15 jaar en hun (groot)ouders. Het magazine brengt twee maal per jaar het leukste vakantieaanbod onder de aandacht. Met bestemmingsreportages, leuke en bijzondere tips en het laatste vakantienieuws. Visueel weergegeven en geschreven in een voor kinderen begrijpelijke stijl en bij ieder artikel nuttige info voor (groot)ouders. Op de vakantiesite www.kidsvakantiegids.nl staat een selectie van honderden leuke vakanties voor kinderen uit de reisprogramma's van kindvriendelijke reisaanbieders, direct te boeken door (groot)ouders.

Reisrevue Verenverkiezing
De Reisveren, een initiatief van het vakblad Reisrevue, worden jaarlijks uitgereikt naar aanleiding van een grootschalige Cfk-enquête onder 1.500 reisbureaus. De verkiezing van de beste allround touroperator en een 30-tal beste reisbureauleveranciers op tal van gebieden geldt als het hoogtepunt van het Verengala op de Vakantiebeurs.