Ministerie van Buitenlandse Zaken

Scholieren aan de slag met Europa

09 jan 2008 | Scholieren van het Pierson College in Den Bosch gaan actief aan de slag met het thema Europa. Staatssecretaris Timmermans lanceert daar woensdag het themapakket 'Europa in beweging', dat is ontwikkeld door het Cito.

Bij de lancering van het themapakket liep Timmermans (Europese Zaken) mee met een aantal lessen die aan de hand van het pakket werden gegeven. Zo sprak hij tijdens de les biologie en lichamelijke opvoeding met de leerlingen over het belang van sport in Europa. "Sport is belangrijk voor onze gezondheid, voor ons gevoel van saamhorigheid en voor onze identiteit. Maar sport zorgt óók voor een gemeenschappelijk element in Europa", aldus Timmermans.

Timmermans wil Europa een prominentere plaats geven in het Nederlandse onderwijsprogramma. Het door Cito ontwikkelde lespakket 'Europa in beweging' sluit aan bij dat voornemen.

'Europa in beweging' is een initiatief van het Cito, dat het themapakket heeft ontwikkeld met een subsidie uit het Europafonds van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Doel van het themapakket is jongeren meer bij Europa te betrekken. Door het maken van toetsen en opdrachten over uiteenlopende onderwerpen, zoals het nieuwe EU-verdrag, Europees economisch beleid en de Europese instellingen, komen zij meer te weten over de betekenis van de Europese Unie in hun dagelijks leven.

Meer informatie


* Op de website van Cito leest u meer over het themapakket "Europa in beweging" Externe link


* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Zie ook

* Wat is het Europafonds?