Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland
Vergadering Gedeputeerde Staten 8 januari 2008


---

VERGADERING GEDEPUTEERDE STATEN 8 JANUARI 2008

Dit is een populaire samenvatting van een selectie van onderwerpen uit de vergadering van Gedeputeerde Staten (GS) van 8 januari 2008. De vastgestelde besluitenlijst van deze GS-vergadering wordt één week na de vergadering op www.zuid-holland.nl gepubliceerd. De reeds gepubliceerde besluitenlijsten en agenda's van de GS-vergadering vindt u ook op deze website onder Stateninformatie. http://www.zuid-holland.nl/apps_sis.htm

Geen goedkeuring voor bestemmingsplan recreatiewoningen Alkemade Het college van GS kan geen goedkeuring geven aan het bestemmingsplan "Parapluvoorziening Recreatieverblijven" van de gemeente Alkemade. Het plan beoogt het legaliseren van permanente bewoning van een deel van de recreatiewoningen. Goedkeuring is onthouden omdat de betreffende locaties niet of niet geheel voldoen aan voorwaarden uit de Nota Regels voor Ruimte. Het gaat om dertien locaties in zes gebieden. Een van de voorwaarden is dat de locatie binnen de rode bebouwingscontour ligt. Drie van de zes gebieden liggen buiten deze contour zoals opgenomen in het streekplan Zuid-Holland West. De gemeente is al in een eerder stadium duidelijk gemaakt dat het voorontwerp van het plan in strijd was met het provinciaal ruimtelijk beleid. De aanpassing en motivering van de functiewijziging is ontoereikend voor goedkeuring van het plan.

Planning Hoofdlijnendocument Drieluik
Het college van GS heeft een memo over de procedure voor het opstellen van het hoofdlijnendocument drieluik Structuurvisie (PSV), het provinciaal Waterplan en actieprogramma Klimaat en Ruimte aangeboden aan Provinciale Staten. Het drieluik heeft tot doel de drie plannen inhoudelijk af te stemmen en integraal aan te pakken. Als eerste fase in dit proces wordt een daarvoor een zogenoemd Hoofdlijnendocument opgesteld met daarin opgenomen de randvoorwaarden, uitgangspunten voor de hoofdlijnen van het beleid voor de drie plannen. De basis voor het opstellen is het bestaande beleid. Aangegeven wordt ook welk beleid aangepast moet worden en waar nieuw beleid voor nodig is. De werkwijze van de provincie zal ook veranderen door de herziening van de wet op de ruimtelijke ordening. Op verschillende momenten worden belanghebbenden betrokken in het proces. In februari wordt als eerste een provinciebrede bijeenkomst georganiseerd. Goedkeuring van het hoofdlijnendocument door GS is voorzien in maart/april 2008. Het document zal vervolgens in april/mei 2008 worden voorgelegd aan Provinciale Staten.

¤ 5,6 miljoen voor herstructurering bedrijventerreinen

GS hebben deze week ¤ 5,6 miljoen ter beschikking gesteld voor de hherstructurering van bedrijventerreinen. "Gegeven de schaarse ruimte in Zuid-Holland ligt de nadruk op herstructurering van verouderde bedrijventerreinen. Duurzaamheid en kwaliteit zijn daarbij belangrijk", aldus gedeputeerde Veldhuijzen van Economische Zaken. "Economische ontwikkeling en het creëren van een aantrekkelijke leefomgeving in Zuid-Holland gaan zo hand in hand. Op die manier willen we ook de verrommeling van het landschap tegen gaan." De provincie ondersteunt door middel van subsidies zowel de daadwerkelijke uitvoering van fysieke investeringsprojecten als planvoorbereiding.

Zie verder het persbericht: http://www.zuid-holland.nl/index_actueel/overzicht_nieuws_brieven/persberichten.htm?nl=1868

> thema economie en werk >> ruimte voor economie >> subsidie bedrijventerreinen.

Subsidies

- Aan Diakonaal Maatschappelijk Aktiveringscentrum Zuid-Holland is een subsidie verleend van maximaal ¤ 160.813,- op basis van de Algemene subbsidieverordening Zuid-Holland.


- Aan Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland in Waddinxveen is een subsidie verleend van maximaal ¤ 106.127,- voor activiteiten Jeugd 2008.


- Aan Hervormd Gereformeerde Jongeren Bond (HGJB) te Schoonhoven is een subsidie verleend van maximaal ¤ 100.750,- voor activiteiten Jeugd.


- Aan Netwerken Sociale Initiatieven Zuid-Holland te Leiden is een subsidie verleend van maximaal ¤ 344.807,- in het kader van Sociale infrasttructuur.


- Aan Stichting Gereformeerd Jeugdwelzijn is een projectsubsidie verleend van maximaal ¤ 39.303,64 voor de uitvoering van de 3 extra trajectenn pleegzorg en maximaal ¤ 99.396,00 voor de uitvoering van 12 extra trajecten intensief ambulante zorg voor een totaal van ¤ 138.699,644.


- Aan Stichting Frentrop Jongerenhuis Harreveld te Harreveld is een projectsubsidie verleend van maximaal ¤ 30.000,- t.b.v. camera's en maximaal ¤ 33.709,- t.b.v. advisering brandveiligheid.

Dwangsommen
Bij overtredingen van wet- en regelgeving kan de provincie een 'last onder dwangsom' opleggen.


- Aan de Milieuexpress Pijnacker opgelegde dwangsombeschikking wordt ingetrokken.


- De last onder dwangsom van 18 oktober 2007, opgelegd aan Tweemetaal te Dordrecht, is opgeschort tot de beslissing op hun bezwaarschrift en uitspraak van de afdelingbestuursrechtspraak van de Raad van State.

Bron: Afdeling Communicatie, telefoon 070 441 66 22


---

GEGEVENS WIJZIGEN / UITSCHRIJVEN:
http://pzhezine.ezines.i-park.nl/frontend/IPARKMAIL_PZHEZINE/unsub.cfm?uid=617&clist=23