Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 9 januari 2008

Gratis OV 65+

Al in de vorige periode heeft PvdA raadslid Richard Moti zich hard gemaakt voor Gratis OV voor 65-plussers in de Maasstad.

De PvdA-fractie heeft bij de begrotingsbehandeling voor het jaar 2007 geregeld dat er een proef met gratis OV voor 65-plussers gehouden zou worden. Bij de begrotingsbehandeling voor het jaar 2008 heeft de PvdA geregeld dat de proef voortgezet zal worden én heeft zij de toezegging van wethouder Baljeu gekregen dat de proef in het eerste kwartaal van 2008 al geëvalueerd wordt, zodat na 30 juni 2008, wanneer de proeftijd erop zit, het Gratis OV voor 65-plussers, bij positief resultaat, definitief kan worden ingevoerd, zonder dat er een periode komt waarin de ouderen weer wel moeten betalen.

Morgen komt de SP met het voorstel om al in maart of april de proef met gratis OV voor 65-plussers te evalueren, zodat indien de resultaten positief zijn, het gratis OV voor 65-plussers voortgezet kan worden na 30 juni.

"Wat de SP vraagt, heeft de PvdA dus al geregeld. Het verbaast mij dat de SP, die tegen de begrotingen heeft gestemd, waarin het gratis OV voor ouderen juist wordt geregeld, nu met een voorstel komt over iets wat allang is binnengehaald", aldus PvdA raadslid Richard Moti. De PvdA heeft de wethouder nadrukkelijk om de toezegging gevraagd om in het eerste kwartaal van 2008 de proef te evalueren, zodat het gratis OV voor ouderen bij positief resultaat na 30 juni direct kan worden ingevoerd, zonder dat er een periode komt waarin de ouderen weer wel moeten betalen. "De wethouder heeft die toezegging gedaan en de PvdA zal de wethouder hieraan houden. Wat de SP voorstelt, is dus voor een deel overbodig en voor een deel mosterd na de maaltijd. De SP probeert hier te pronken met andermans veren!"

()