Politie Kennemerland

Persberichten woensdag 9 januari

Regio, 09-01-2008

Man aangehouden na valse aangifte

ZANDVOORT, 8 januari. - De politie heeft een 35-jarige man uit Haarlem aangehouden. De man deed op 18 december 2007 aangifte gedaan van beroving. Hij beweerde destijds op de Boulevard de Favauge, onder dreiging van een mes, beroofd te zijn van enkele duizenden euro's. Uit onderzoek van de politie bleek dat een en ander niet klopte. Na verhoor van de man bekende hij uiteindelijk, in verband met privéproblemen, de beroving verzonnen te hebben. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Er wordt gekeken of de gemaakte onderzoekskosten, enkele honderden euro's, op de man verhaald kunnen worden.

Fietsster gewond na aanrijding met shovel

OUDE MEER, 9 januari. - De politie heeft assistentie verleend bij een ongeluk op de Aalsmeerderdijk. Rond 08.50 uur heeft hier een aanrijding plaatsgevonden tussen een 58-jarige fietsster uit Hoofddorp en een shovel, bestuurd door een 24-jarige man uit Woerden. De bestuurder van de shovel had net een lading gelost en wilde zijn voertuig keren. Hierbij zag hij de Hoofddorpse over het hoofd. Zij liep bij dit ongeluk een gebroken sleutelbeen op.

Onder invloed joyriden

SANTPOORT-NOORD, 9 januari. De politie heeft omstreeks 03.45 uur twee 16-jarige jongens uit Santpoort-Noord en Haarlem aangehouden. Het tweetal had zonder toestemming de auto van de moeder van de jongen uit Santpoort-Noord meegenomen. Vervolgens waren ze hiermee in de berm beland op de Santpoortse Dreef. Hier werden zij aangetroffen door de politie. Zowel de bestuurder, de jongen uit Santpoort-Noord, als de Haarlemse jongen bleken alcohol gedronken te hebben, respectievelijk 450 ugl (1,04 promille) en 140 ugl (0,32 promille). De politie heeft de ouders van beide jongens geïnformeerd. De Haarlemmer kan een taakstraf van Bureau Halt verwachten. De jongen uit Santpoort-Noord is een bekend veelpleger. Hij is ingesloten in het politiebureau.

Man mishandelt vrouw

HAARLEM, 9 januari. - Een 56-jarige Haarlemmer is rond 01.30 uur op de Laan van Angers aangehouden door de politie. De man wordt ervan verdacht een 59-jarige vrouw te hebben bedreigd met een mes. Dit gebeurde in de woning van de vrouw aan dezelfde laan. Politieagenten troffen inderdaad een mes aan. De Haarlemmer is voor nader onderzoek ingesloten in een politiebureau.

Man vernielt ruiten

HAARLEM, 9 januari. - De politie heeft omstreeks 00.10 uur een 23-jarige Haarlemmer aangehouden op de Jansstraat. De man wordt ervan verdacht enkele ruiten vernield te hebben in de Kruisstraat. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Koperdief aangehouden

VELSEN-NOORD, 8 januari. - Een 25-jarige man uit Zaanstad is omstreeks 21.35 uur aangehouden op de Corverslaan. De man wordt ervan verdacht een koperen leiding te willen stelen. De man is voor nader onderzoek ingesloten in een politiebureau.

Aanrijding tussen snorfiets en motor

HEEMSTEDE, 8 januari. - De politie heeft assistentie verleend bij een aanrijding tussen een snorfiets en een motor op de Glipperweg. Omstreeks 17.10 uur wilde een 61-jarige motorrijder de oprijlaan van zijn woning aan de Glipperweg inrijden. Hierbij zag hij een snorfiets, bestuurd door een 38-jarige Bennebroekse, over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De Bennebroekse is met diverse schaafwonden en een hoofdwond vervoerd naar een ziekenhuis. Deze heeft zij dezelfde avond na behandeling weer mogen verlaten.

Man gebruikt drugs in auto

HAARLEM, 8 januari. - Politieagenten hebben rond 16.50 uur een 27-jarige Haarlemmer aangehouden op de Belle van Zuylenstraat. De agenten zagen de man even hiervoor drugs gebruiken in zijn auto en zagen hoe hij vervolgens wegreed. Hierop werd hij aangehouden. In de auto van de man werd een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw steelt kleding

HAARLEM, 8 januari. - Oplettend personeel van een warenhuis aan de Grote Houtstraat heeft omstreeks 11.15 uur een 25-jarige vrouw uit Velsen aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht voor enkele honderden euro's aan kleding te hebben gestolen. In een kleedhokje heeft zij de labels van de kleding gehaald. De kleding verstopte zij vervolgens in de kinderwagen van haar 1-jarige zoontje. De politie heeft proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

HOOFDDORP, 8 januari. - De politie heeft rond 11.10 uur een 23-jarige man uit Spanje aangehouden. Hij wordt verdacht van winkeldiefstal. Oplettend personeel van een supermarkt aan het Aalburgplein zagen de man in de winkel en herkenden hem als diegene die een dag eerder een diefstal had gepleegd uit de winkel. Hierop waarschuwden zij de politie. De Spanjaard is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. Vermoedelijk heeft hij meerdere (winkel)diefstallen op zijn geweten.

Dronken fietser botst op auto

IJMUIDEN, 8 januari. - De politie heeft een 21-jarige man uit Polen aangehouden. De man was op de Middenhavenstraat met zijn fiets tegen een auto aangereden, waardoor deze beschadigd raakte. De bestuurder van de auto had de man aangehouden en de politie gewaarschuwd. De fietser bleek teveel gedronken te hebben (230 ugl / 0,52 promille). Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Rijbewijzen ingevorderd

HOOFDDORP, 8 januari - De politie heeft tijdens snelheidscontroles met de lasergun drie rijbewijzen ingevorderd op de N201. Alle drie automobilisten reden daar flink te hard: snelheidsoverschrijdingen werden gemeten tot 75 km/uur. Bij een overschrijding van 50 km/uur of meer vordert de politie het rijbewijs in.

Drankrijders aan de kant gezet

IJMUIDEN / SANTPOORT-NOORD, 8 januari. - De politie heeft drie drankrijders aangehouden, twee in Santpoort-Noord en een in IJmuiden. Alle drankrijders werden meegenomen naar het politiebureau. Tegen hen is proces verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.