Schildersbedrijf Romijn levert 1e goedgekeurd werk op onder VvE-Label

09/01/2008 16:05



Stichting AF-Erkenningsregeling



Schildersbedrijf Romijn uit Boskoop is het eerste schilders- en onderhoudsbedrijf in Nederland die zijn schilderwerk heeft opgeleverd en na inspectie goedgekeurd is onder het nieuwe VvE-label.

Het betrof het werk voor de 16 appartementen van de VvE De Pastorie aan het Kerkplein bij de hefbrug te Boskoop. Uit handen van de directeur van VvE Belang, de heer Schuurs, kregen de heer Kersbergen van de VvE en de heer E. Romijn van het gelijknamige schildersbedrijf de felicitaties en bloemen overhandigd. Dit gebeurde onder toeziend oog van de heer De Jongh, voorzitter van de Stichting AF-Erkenningsregeling ('de erkende schilders') en de heer Overvoorde, vestigingsdirecteur van het Verf Advies Centrum. Deze laatste is de keuringsinstantie.

Het nieuwe 'VvE-label' is door de landelijke belangenorganisatie VvE Belang uit Oosterhout in het leven geroepen om extra zekerheid te bieden aan de VvE's die groot schilders- en onderhoudswerk laten uitvoeren. Vanaf 1 mei 2008 zijn de VvE's in Nederland namelijk wettelijk verplicht een Reservefonds voor groot onderhoud bij de notaris te hebben geregeld. Aangezien dit om grote bedragen kan gaan, heeft VvE Belang het initiatief genomen om al het opgeleverde groot onderhoudswerk door een onafhankelijke instantie gekeurd te krijgen. Samen met Stichting AF-Erkenningsregeling is daarom het VvE-label opgezet.

VvE's die groot onderhoud willen uitbesteden kunnen via deze site een bedrijf selecteren die specifiek werkt voor VvE's, offertes aanvragen en het uit te voeren werk aan- en gereedmelden. Na deze gereedmelding komt het onafhankelijke Verf Advies Centrum het werk inspecteren. Daarvan wordt een rapportage opgemaakt en bij goedkeuring toegestuurd naar bedrijf en VvE.

In Nederland werken momenteel ruim 215 schilders- en onderhoudsbedrijven onder het VvE-Label.


-------------
EINDE BERICHT

-------------





http://www.af-erkend.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie:

In onze perssectie vindt u onze persberichten & aanvullend materiaal terug via www.af-erkend.nl/pers.

Stichting AF-Erkenningsregeling is de enige schilders- en onderhoudsorganisatie in Nederland die werkt met leveringsvoorwaarden overeengekomen met Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond, waarin garanties van bedrijven, geschillenregeling en nakomingsgarantie van de Stichting AF zijn geregeld. De Stichting AF-Erkenningsregeling is opgericht in 1995 door FOSAG, de branche-organisatie voor schilders-, onderhouds, metaalconserverings- en glasbranche en telt ruim 1.550 erkende bedrijven door heel Nederland.

Stichting VvE Belang is de belangenorganisatie voor eigenaren van flats, etages, portiekwoningen en appartementen in Verenigingen van Eigenaren. VvE Belang telt ruim 20.000 VvE's met in totaal zo'n 100.000 appartementseigenaren die gebruik kunnen maken van de juridische- en bouwkundige ondersteuning. VvE Belang is lid van de Raad voor Onroerende Zaken en lid van de Raad van Advies van SKW Certificatie.

Websites
www.af-erkend.nl
www.vvebelang.nl