Eerste paal nieuw kantoor PricewaterhouseCoopers

09/01/2008 16:06



Price Waterhouse Coopers B.V.



AMSTERDAM KRIJGT NIEUWE ENTREE

ZALTBOMMEL, woensdag 9 januari 2008 - Maandag 7 januari jl. is de eerste paal geslagen voor het nieuwe kantoor van PricewaterhouseCoopers aan de verlengde Zuidas. Projectontwikkelaar Burgfonds heeft een kantoor ontwikkeld waardoor de entree van Amsterdam vanaf Schiphol ingrijpend zal veranderen. Deze nieuwe toegangspoort tot Amsterdam wordt gekenmerkt door twee markante torens die verbonden zijn door een glazen koof. Hierdoor ontstaat een gebouw waar niemand om heen kan en dat een warm welkom vormt voor iedereen die vanaf Schiphol Amsterdam nadert.

De eerste paal voor wat genoemd wordt Westgate II is geslagen door de Raad van Bestuur van PricewaterhouseCoopers en de directie van projectontwikkelaar Burgfonds uit Zaltbommel. In zijn toespraak noemde Louis Meijer, directeur van projectontwikkelaar Burgfonds, de ontwikkeling van het nieuwe gebouw voor zijn organisatie een bijzonder project en een hele mooie start van het nieuwe jaar. Hij wees onder andere op de unieke plaats (begin Zuidas), de omvang van het gebouw (30.000 m2 BVO) en het aantal parkeerplaatsen (500). Verder wordt het gebouw - zeker op het gebied van milieu en energie - voorzien van de modernste snufjes. Dit past bij de ambitie van Burgfonds en PricewaterhouseCoopers om invulling te geven aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid van beide bedrijven. Burgfonds is er trots op om deze landmark aan de westkant van Amsterdam te kunnen realiseren.

Bestuursvoorzitter Jos Nijhuis van PricewaterhouseCoopers zei met smart uit te zien naar de ingebruikneming van het nieuwe kantoor in het eerste kwartaal van 2010. Westgate II dat van alle gemakken, van o.a. loungeplekken tot een juicebar is voorzien, voldoet volledig aan de wens van PwC om haar mensen een werkomgeving te bieden waarin zij optimaal kunnen werken en met plezier naar toe gaan. Westgate I en Westgate II samen vormen aldus Nijhuis, straks de PwC campus van waaruit de ruim 2000 medewerkers alle dienstverlening kunnen bieden die PwC in huis heeft: van Assurance, Tax & HRS tot Advisory en gericht op de Middle market, Public Sector tot het grote internationale bedrijfsleven. PwC is bij het hele proces geadviseerd door Boer Hartog Hooft.

Westgate II wordt door projectontwikkelaar Burgfonds gerealiseerd in samenwerking met de Voorbij Groep (ruwbouw), Oskomera Gevelbouw, De Bosman Bedrijven (installaties) en Hillen & Roosen en Bouwbedrijf K. Dekker (afbouw en coördinatie). Het kantoor is ontworpen door architect Rob Ligtvoet van Kraaijvanger Urbis uit Rotterdam.





http://www.pwc.nl