Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Nieuw jaar, nieuwe Mio: Mitac kondigt fusie aan van Mio Technology en Navman Nieuwe topspeler in satellietnavigatie door combinatie van hardware-ervaring van Mio Technology met software- en contentexpertise van Navman.

Taipei, Taiwan - 9 januari 2008 - MiTAC International Corporation kondigde maandag de officiële fusie aan van zijn twee dochterbedrijven die satellietnavigatietoestellen produceren - Mio Technology en Navman. De fusie komt er nadat MiTAC de draagbare navigatieactiviteiten van Navman van Brunswick Corporation had overgenomen in maart 2007. Door de officiële fusie zal één opererend bedrijf worden gecreëerd met een nieuwe merkidentiteit en een veelbelovend nieuw productgamma voor 2008.

Twee marktpioniers bundelen de krachten
Beide bedrijven hebben een geschiedenis van innovatie op de GPS-markt, waaronder een aantal primeurs in de sector, zoals het eerste draagbare navigatietoestel specifiek voor in de wagen, de eerste smartphone met geïntegreerde GPS-ontvanger en het eerste draagbare navigatietoestel met 3D-kaartweergave. Behalve die focus op productinnovatie, zorgt de fusie ook voor een samenvoeging van zeer complementaire distributiekanalen en gedeelde expertise op het gebied van GPS-hardware, software en content om zo een belangrijke, nieuwe topspeler op de GPS-markt te worden.

Complementariteit als sleutel
"Met de fusie van de merken Mio Technology en Navman, zijn twee complementaire organisaties samengebracht die een passie delen: het leveren van de beste navigatie-ervaring aan consumenten. Mio Technology biedt kerncompetenties op het gebied van hardware, terwijl Navman software- en contentexpertise toevoegt. Hierdoor ontstaat een sterker bedrijf dat beter in staat is unieke, innovatieve producten en diensten te creëren," verklaart Samuel Wang, President van Mio Technology Corporation. "2008 zal een opwindend jaar worden voor het nieuw samengestelde bedrijf, met innovatieve nieuwe producten, een aanzienlijk groter personeelsbestand en uitgebreide distributiekanalen. Beide bedrijven worden al erkend als belangrijke spelers op de GPS-markt, met competitieve producten die veel functies bevatten, en het gefuseerde bedrijf bezit het potentieel om een echte marktleider te zijn."

Navman verdwijnt in Nederland
Na de fusie zal het merk Navman slechts blijven bestaan in een beperkt aantal markten, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Australië en Nieuw-Zeeland. Alle nieuwe producten op de Engelse markt zullen de naam Navman dragen, terwijl het bedrijf aanvankelijk zowel de Navman- als de Mio-producten zal aanbieden in Spanje.

In Nederland verdwijnen de Navman producten geleidelijk aan van de markt. In regio's waar het Navman-merk zal verdwijnen, zal Mio Technology bestaande Navman-gebruikers dezelfde service blijven aanbieden.

# # #

Over Mio Technology Corporation

Mio Technology ontwikkelt en verkoopt producten die ontworpen zijn om hun gebruikers vrijheid te geven en hen de mogelijkheid te bieden om te genieten van de hedendaagse mobiele revolutie op het gebied van reizen, entertainment, vrije tijd, informatie en professionele diensten. Het bedrijf werd opgericht in mei 2002 en heeft vestigingen in Taiwan, België, China, de VS, Japan en Zuid-Korea. Mio Technology stelt wereldwijd meer dan 1200 werknemers tewerk en verkoopt zijn producten in 47 landen en gebieden. Het productassortiment van Mio Technology bestaat uit persoonlijke navigatietoestellen (PND's), gps-PDA-telefoontoestellen, gps-PDA-toestellen en PTA-navigatietoestellen (Personal Travel Assistant), alle ontworpen om het mensen mogelijk te maken de wereld om hen heen te verkennen en te ontdekken. Mio behoort wereldwijd tot de topdrie aanbieders van mobiele apparaten met geïntegreerde GPS. Meer info online op www.mio.com.

Over Navman

Navman, een wereldleider op het vlak van design, productie en marketing van GPS-producten, heeft 20 jaar ervaring in GPS-technologie, en wordt nu dan ook wijd erkend als een pionier van draagbare satellietnavigatietoestellen voor in de wagen. Navman behoort tot de topdrie van verkopers van persoonlijke navigatietoestellen in Europa, wat te danken is aan het feit dat het merk synoniem is geworden met betrouwbaarheid, innovatie en eenvoud. Navman is een internationaal bedrijf met kantoren in het VK, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Denemarken, Zwitserland, Nieuw-Zeeland, Australië en Singapore. De producten van het bedrijf worden wereldwijd verkocht en ondersteund.

---- Noot voor de redactie,