Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 9 januari 2008

(
Leiden Woninginbraken middels flipperen of hengelen
De politie van Leiden heeft drie aangiftes opgenomen na inbraken in woningen. Deze woninginbraken hadden voorkomen kunnen worden als de bewoners de deur op het nachtslot hadden gedraaid.

De portemonnee van een bewoner van de Zeemanlaan is in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 januari uit de woning gestolen nadat vermoedelijk de voordeur open geflipperd of gehengeld is. De voordeur was niet op het nachtslot gedraaid wat deze twee inbrekerstechnieken onmogelijk zou hebben gemaakt.

Hetzelfde geld voor een inbraak in een woning aan de Obrechtstraat. In dezelfde nacht werd er in deze woning ingebroken. Twee handtassen met inhoud werden weggenomen.

Uit een woning aan de Lopsenstraat werden eveneens waardevolle spullen gestolen. Een portemonnee en een tas met inhoud waren na de inbraak verdwenen. De voordeur werd ook in dit geval mogelijk via te hengelen of flipperen opengemaakt.

Draai de deur op het nachtslot
's Nachts, wanneer je gaat slapen, draai je de deur met de sleutel op het nachtslot. De sleutel haal je vervolgens uit de deur en legt deze op een plek waar niemand de sleutel kan zien. Op deze manier voorkom je dat inbrekers binnen kunnen komen door te 'flipperen' of te 'hengelen'.

'Hengelen' en 'flipperen' zijn eenvoudig tegen te gaan door de deur op slot te draaien. Zeker als je gaat slapen maar ook als je even weggaat om bijvoorbeeld een boodschap te doen. 'Flipperen' betekent dat de inbreker een stuk plastic tussen de deurpost en de deur schuift waarmee hij de schoot wegduwt waarna de deur openvalt. 'Hengelen' is door de brievenbus de klink aan de binnenkant van de deur proberen naar beneden te halen of de sleutel die in het zicht ligt, proberen te bemachtigen.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval
De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de kruising van de Burgemeester Bruins Slotsingel en de Eisenhowerlaan. Op woensdag 9 januari, rond 07.40 uur, ontstond daar tussen een personenauto en een snorfietsster een aanrijding. De snorfietsster, een 28 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn, wilde de Eisenhowerlaan oversteken maar kreeg geen voorrang van een automobilist die vanaf de Burgemeester Bruins Slotsingel de Eisenhowerlaan op wilde rijden. Vermoedelijk heeft de automobilist, een 49 jarige Alphenaar, het rode verkeerslicht niet opgemerkt toen hij de weg opreed. De Alphense is met verwondingen aan haar enkel naar het Rijnland Ziekenhuis gebracht.

--- einde berichten ---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326