Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Camping van het Jaar 2008

De ANWB heeft tijdens het jaarlijkse Camping Gala op 8 januari vier campings uitgeroepen tot Camping van het Jaar 2008. Camping Weidumerhout (Weidum) mag zich een jaar lang de 'Fraaiste kleine camping' van Europa noemen. De mooie kleine camping liet hiermee de andere genomineerden uit Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië achter zich. Het bedrijf verdient de prijs onder andere vanwege het schone en goede sanitair, de grote standplaatsen, de fraaie landschappelijke ligging en de vriendelijke service.

De opzet voor de verkiezing van de Camping van het Jaar is gewijzigd. In het verleden was er de verkiezing per land, nu heeft de ANWB ervoor gekozen om op basis van vier verschillende categorieën de prijzen te verdelen. Het ging daarbij om de categorieën âDe mooiste camping in de natuurâ, âCampings die zich onderscheiden in verhuuraccommodatiesâ, âFraaiste kleine campingâ en âCampings die zich richten op gezinnen met kinderen tot 12 jaarâ. Nederlandse campings Beerze Bulten (Beerze) en Camping Weidumerhout (Weidum) werden beide genomineerd. De campings zijn voorgedragen door lezers van de Kampeer- en Caravankampioen en gebruikers van de ANWB-campinggidsen én op basis van de rapporten van de ANWB-campingsinspecteurs.

Top-3 EuroTop Campings
Tijdens het ANWB Camping Gala 2008 werd ook de Top-3 bekendgemaakt van de EuroTop Campings: ANWB-erkende kampeerparadijzen uit het topsegment, de âChampions Leagueâuit de kampeerbranche. Bij de uitslag van deze verkiezing bleek dat drie Nederlandse recreatieondernemingen de Top-3 aanvoeren. Kampeercentrum De Beerze Bulten (uit Beerze) eindigde daarbij op de eerste plaats, met het eindcijfer een 9.6 in de ANWB Campinggidsen. Op de tweede plek staat camping De Paal (uit Bergeijk) met het eindcijfer 9.5. De derde plaats werd ingenomen door camping De kleine Wolf (uit Ommen) met het cijfer 9.3. Deze cijfers vormen het gemiddelde van de waardering van de campinggasten en de waardering van de campinginspecteurs.