Gemeente Westervoort


Gemeente Westervoort doet aangifte van 50.000 schade

Westervoort, 9 januari 2008

Jos Geukers: Onacceptabel, al die nieuwjaarsvernielingen!

Westervoort Gemeente Westervoort heeft 8 januari bij de politie aangifte gedaan van vernieling tijdens de nieuwjaarsnacht. De schade wordt geschat op 50.000 en wordt niet vergoed door de verzekering. In Westervoort zijn in de nacht van 31 december op 1 januari bushokjes (abris), prullenbakken en verkeersborden vernield met vuurwerk. Westervoort spande met het grote aantal vernielingen de kroon in de regio. Burgemeester van Westervoort Jos Geukers: Dit is volstrekt absurd, ik kan hier met mijn verstand niet bij. Het is de hoogste tijd om samen met betrokkenen - jongeren, ouders, beleidsmakers, politie - aan de noodrem te trekken én actie te ondernemen. Ik praat eind januari al met het regionaal college politie over de aanpak tijdens de komende jaarwisseling.

De belangrijkste schadeposten:
De grootste kostenpost ontstaat door het vervangen van 30 vernielde prullenbakken. Deze zijn niet op voorraad bij de gemeentewerf. De nieuwe bakken zijn besteld en kosten 400,00 per stuk. Op de nieuwste typen prullenbakken zijn de afgelopen jaarwisseling voor het eerst vuurwerkdeksels geplaatst. Deze afgedekte prullenbakken zijn niet vernield. Aanleiding voor de aanschaf van deze vuurwerkdeksels waren de vernielingen aan prullenbakken tijdens de vorige jaarwisseling.

Ruiten bushokjes en straatnaamborden
Ruim 40 straatnaam- en verkeersborden borden zijn vernield en om deze te vervangen wordt een rekening van ruim 9.000 verwacht. Gemeente Westervoort heeft, waar mogelijk, borden uit voorraad vervangen. De voorraad verkeers- en straatnaamborden in Westervoort is beperkt, hierdoor zal een aantal locaties het de komende maanden zonder borden moeten stellen. De nieuwe verkeers- en straatnaamborden zijn besteld en vanaf begin maart kan begonnen worden met plaatsen van vervangende borden.
In Westervoort zijn tien bushokjes (abris) vernield. De helft is eigendom van Connexxion, zij kunnen nog niet aangeven wat de schade aan deze bushokjes is.
Westervoort draait voor de schade van de vijf overige vernielde bushokjes op. Er moeten in ieder geval dertien hardglasruiten a 600,00 vervangen worden. Ook kunststofdaken van twee bushokjes zijn verbrand. De kosten voor het vervangen van deze daken liggen hoger.

Fotoboek Vernielingen jaarwisseling 2007/2008

Gemeente Westervoort, Dorpsplein 1, Postadres: Postbus 40 (6930 AA); T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl