Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Effectory

Meest uitgebreide werkgeversonderzoek van Nederland opgestart Effectory en Volkskrant Banen bundelen krachten

Amsterdam, 9 januari 2008

In juni 2008 maken Effectory en Volkskrant Banen de winnaars bekend van het grootste werkgeversonderzoek in Nederland. Het onderzoek vindt plaats onder ruim 400 organisaties binnen profit en non-profit sector. De uitkomsten worden gebaseerd op het oordeel van medewerkers. De organisatie wil hiermee de kwaliteit van werkgevers inzichtelijk maken voor werkzoekenden.

Samenwerking niet vanzelfsprekend
"In Nederland zijn meer werkgeversverkiezingen, wij zijn dan ook niet zomaar partner geworden in dit project", zegt Matéo Mol, uitgever van Volkskrant Banen. "We willen een onderzoek dat betrouwbaar is voor werkzoekenden. In deze opzet is dat het geval. Niet alleen het aantal deelnemende bedrijven is groot, maar ook het aantal medewerkers dat de vragenlijst invult." Effectory vraagt per organisatie gemiddeld 300 medewerkers om een oordeel te geven over de bedrijfscultuur, werkzaamheden, leidinggevende, arbeidsomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden.

Andere bedrijven inspireren
"Wij willen het onderzoek zo breed mogelijk publiceren, vandaar de samenwerking met Volkskrant Banen", zegt Marc Sijtstra, directeur van Effectory. "Goed werkgeverschap moet beloond worden en met deze verkiezing kunnen we andere bedrijven inspireren. Tegelijkertijd krijgen werkzoekenden door dit onderzoek een complete lijst van bijzondere werkgevers in Nederland."

Het is de 7e keer dat Effectory de titel Beste Werkgever uitreikt. De resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd in boekvorm en gepresenteerd tijdens een grootschalig evenement in juni.

----------