Time : 16:46:11
Date : 09 January 2008
Sender Name: Federale Politie - Police Federale

Opsporing rechtmatige eigenaars van teruggevonden gestolen voorwerpen Verspreid op 09/01/2008 op verzoek van Onderzoeksrechter POPPE te Gent en van Federale gerechtelijke Politie Gent
Teruggevonden voorwerpen dossier GAREELS
Feiten
De Federale gerechtelijke Politie Gent - unit autocriminaliteit - voert onder leiding van onderzoeksrechter Poppe al geruime tijd onderzoek naar een inbrekersbende. Sinds oktober 2007 zijn er 10 verdachten opgepakt o.a. in Brussel, Gent en Charleroi. Het gaat om 7 Algerijnen, 2 Tunesiërs en een Turk met leeftijden tussen 26 en 48 jaar. Zeven van deze verdachten zijn door de Gentse onderzoeksrechter aangehouden. Momenteel zijn er nog 5 verdachten onder aanhoudingsmandaat.
Tijdens een twintigtal huiszoekingen is er gestolen buit teruggevonden. Het gaat over meer dan duizend voorwerpen, gaande van kostbare juwelen tot cd's.
De bende was actief van begin 2007 tot 15 oktober 2007 en opereerde voornamelijk in de regio van Brussel, Gent en Antwerpen. Ze pleegde ook feiten in Brugge, Kortrijk en La Louvière.
Tot op heden kunnen er al meer dan 70 inbraken, vooral in woningen, gelinkt worden aan deze bende.
Herkenning buit
Van een tiental voorwerpen is de eigenaar opgespoord en die heeft zijn gestolen voorwerpen teruggekregen. Van een pak voorwerpen is de rechtmatige eigenaar nog niet teruggevonden.
Om die reden houdt de Federale gerechtelijke Politie Gent twee kijkdagen.
Datum: Vrijdag 18/01/2008: 14 tot 22 uur
Zaterdag 19/01/2008: 9 tot 18 uur
Plaats:
kwartier Groendreef
Groendreef 181
9000 Gent
Identiteitskaart meebrengen
De slachtoffers die zich aanbieden op de kijkdag, dienen minstens in het bezit te zijn van het dossiernummer van de diefstal. Deze gegevens zijn hun verschaft door de politiedienst die de vaststellingen gedaan heeft van de diefstal. Slachtoffers dienen ook hun identiteitskaart mee te brengen.
In de mate van het mogelijke wordt ook gevraagd om een eigendomsbewijs mee te brengen. Dit kan een factuur zijn, een foto,...

Parking
De slachtoffers mogen hun wagen parkeren in het kwartier Groendreef (Groendreef 181 te 9000 Gent). De ingang tot het kwartier is via de Lijsterstraat.

Op voorhand op website kijken
Om mogelijke slachtoffers een nutteloze rit naar Gent te besparen, is er een overzicht van de buit te bekijken op de website van de Federale Politie. Op de site www.federalepolitie.be gaat u naar 'Opsporingen', en vervolgens naar 'waardevolle voorwerpen'. Onder de rubriek 'teruggevonden voorwerpen' is er zowel bij 'juwelen' als 'andere' de vermelding 'teruggevonden voorwerpen dossier GAREELS'. Dit bestand (powerpoint) kan gedownload worden . Je krijgt een overzicht volgens de aard van de buit (computers, uurwerken, juwelen,...) met telkens een foto en een beschrijving van de buit. De Federale Politie Gent vraagt ten stelligste aan de slachtoffers om eerst op de website de buit te bekijken. Wie meent een stuk te herkennen, noteert dan het nummer en brengt deze mee naar de kijkdag. Contact onderzoekers
Slachtoffers die bijkomende informatie willen, kunnen contact opnemen met de onderzoekers op het toestel 09-237.14.40.