Gemeente Assen


Geen vergunning voor billboards bij Hotel Assen

9 januari 2008

Het Asser gemeentebestuur verwerpt het bezwaar van Hillenaar Outdoor Advertising tegen het niet verlenen van een bouwvergunning voor drie billboards op het terrein van Hotel Assen aan de Balkenweg. Zij passen niet in de geldende horecabestemming en voldoen niet aan stedenbouwkundige normen.

De gemeente verleende in juni 2007 geen bouwvergunning aan Hillenaar Outdoor Advertising omdat Hotel Assen en Hillenaar de borden gebruiken voor reclame-uitingen van andere bedrijven. Dat laatste is in strijd met de horecabestemming. Verder voldoet een van de borden met een hoogte van vijf meter niet aan de stedenbouwkundige normen. De hoogte van twee van de borden voldoet hier wel aan.

Hillenaar Outdoor Advertising tekende bezwaar aan tegen dit besluit. Het bedrijf beriep zich onder andere op een mededeling van de gemeente over mogelijke verlening van een bouwvergunning. De gemeente wilde deze alleen verlenen voor borden niet hoger dan twee meter vijfenzeventig, volledig op het terrein van Hotel Assen en uitsluitend bedoeld voor reclame van het hotel zelf.

Hillenaar kan nog tot half februari in beroep gaan bij de rechter. Doet hij dit niet, dan wordt dit besluit definitief en zullen de borden moeten worden verwijderd.

De borden staan sinds 2002 op het parkeerterrein bij Hotel Assen. De bouwvergunning werd aangevraagd in april 2007.