Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

3de Life Sciences Capitals congres groot succes!

Het 3de Life Sciences Capitals congres, gehouden op 13 december jongstleden, was een enorm succes. Ruim 240 deelnemers konden zien hoe de start-up Life Sciences bedrijven ZF-screens uit Leiden en DCPrime uit Amsterdam de eerste prijs kregen uitgereikt voor hun deelname aan het investeerdersforum.

Het Life Sciences Capitals congres heeft tot doel om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de Nederlandse Life Sciences sector, het biedt een uniek platform voor bedrijven, universiteiten en investeerders om kennis, trends en ontwikkelingen uit te wisselen en nieuwe business mogelijkheden te identificeren.

Het congres, geopend door burgemeester van Rotterdam mr. Ivo Opstelten, had een interessante line- up van sprekers en thema's. Behalve de plenaire presentaties van vooraanstaande sprekers waaronder Dr Daan Crommelin (Top Instituut Pharma), Dr Marco Giuseppin (AVEBE), Prof. Sander van Deventer (Amsterdam Molecular Therapeutics) en Dr Jan Rothuizen (Siemens Medical Solutions and Diagnostics) hebben jonge Life Sciences bedrijven presentaties geven m.b.t. nieuwe producten, technologieën en services op het gebied van geneesmiddelen, diagnostiek, medische apparatuur en industriële biotechnologie.

Nieuw was het uitgebreide matchmaking programma. Tijdens het investeerders forum hebben 10 bedrijven hun business cases gepresenteerd voor een forum van 14 investeerders. De jury onder leiding van voorzitters Willem van Lawick (MedSciences Capital) en Harrold van Barlingen (Thuja Capital) heeft de bedrijven ZF-screens en DCPrime aangewezen tot winnaar van het investeerders forum. De gepresenteerde business cases van de winnaars waren van uitzonderlijke kwaliteit en hebben de potentie om zich verder te ontwikkelen tot succesvolle Life Sciences bedrijven. De prijs die beschikbaar is gesteld door PricewaterhouseCoopers en TeekensKarstens bestond uit in totaal 80 professionele adviesuren. Pieter Slijkerman (ZF-screens) en Prof. Ada Kruisbeek (DCPrime) hebben de prijs in ontvangst genomen uit handen van de heren Arwin van der Linden en Nico Cusell, vertegenwoordigers namens respectievelijk PricewaterhouseCoopers en TeekensKarstens.

Het matchmaking programma was ook gericht op het vinden van ondernemers die innovaties afkomstig van Nederlandse Universiteiten en academische instellingen naar de markt willen brengen. De ondernemers krijgen hierbij financiële- en management ondersteuning vanuit de kennisinstellingen. In totaal hebben ruim 35 potentiële ondernemers zich aangemeld voor 7 business cases. Volgens Steef Blok, manager ErasmusMC Holding BV is dit resultaat een enorm succes van het Life Sciences Capitals congres. "De kandidaten die zich hebben aangemeld beschikken over de vereiste kennis en ervaring. Wij verwachten dan ook in 2008 een aantal nieuwe Life Sciences bedrijven te kunnen starten op basis van technologie van het ErasmusMC" aldus Blok.

Als afsluiting van het officiële programma kondigde Dr Oscar Schoots (UMC Utrecht Holding BV) aan dat het Life Sciences Capitals 2008 congres in Utrecht gehouden zal worden.

Het Life Sciences Capitals congres is mede mogelijk gemaakt door de Economic Development Board Rotterdam, Leiden Bio Science Park, Amsterdamse Innovatie motor, Kennisalliantie, Yels.net en de Provincie Zuid Holland.