Gemeente Barneveld


Koninklijke Weg voert binnenkort door Barneveld

BARNEVELD, 9 januari 2008
De gemeente Barneveld verleent medewerking aan de realisering van de "Koninklijke Weg" op het grondgebied van de gemeente Barneveld. De Koninklijke Weg is een Lange Afstand Wandelpad en voert van Paleis Noordeinde (in Den Haag) naar Paleis 't Loo (in Apeldoorn). De aanleg van de Koninklijke Weg is bedoeld om de gezondheid van mensen met beperkingen te bevorderen. De route van de Koninklijke Weg is tweezijdig bewegwijzigd en kan dus in beide richtingen worden gelopen en met een rolstoel worden afgelegd.

De Koninklijke Weg komt bij De Glind de gemeente Barneveld binnen en voert via Barneveld en Kootwijkerbroek naar Kootwijk. De route loopt door 14 gemeenten, die allemaal hun medewerking aan de realisering van de Koninklijke Weg hebben toegezegd.

Panelen en picknickplaatsen
De gemeente Barneveld heeft toegezegd vier informatiepanelen te plaatsen in De Glind, Barneveld, Koot-wijkerbroek en Kootwijk. Op deze panelen staat informatie over de kernen. Ook plaatst de gemeente Barneveld bij deze panelen picknicktafels en banken. De Koninklijke Weg kan in etappes worden afgelegd. Wie tijdens de tocht wil overnachten, kan bijvoorbeeld terecht bij Hotel-Pleisterplaats "Onder de Kastanje" aan de Harskamperweg in Kootwijkerbroek.

Officiële opening van de Koninklijke Weg
Op 4 april 2008 wordt de Koninklijke Weg officieel geopend. De gemeente Barneveld overlegt met de organisatie van de Koninklijke Weg om de officiële opening ook in de gemeente Barneveld luister bij te zetten. Wethouder G.J. van den Hengel (Sportzaken, Recreatie en Toerisme) is erg blij met de aanleg van de Koninklijke Weg door Barneveld. "Het is een geweldig initiatief. De gemeente Barneveld ligt in een prachtig wandel- en fietsgebied en ook voor mensen met een lichamelijke beperking zijn er voldoende mogelijkheden om in de gemeente Barneveld van west tot oost te recreëren en van het wisselende landschap te genieten".

Barneveld, 9 januari 2008
Persbericht 08006
Mutatiedatum 09/01/2008