Gemeente Franekeradeel


Officiële bekendmakingen 9 januari 2008, Franeker Courant

Ontwerp streekplanherziening en milieueffectrapport Glastuinbouw Noordwest Fryslân ter inzage

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend dat, Gedeputeerde Staten van Fryslân voor de uitbreiding van glastuinbouw in Noordwest Fryslân een ontwerp streekplanherziening hebben opgesteld. In deze ontwerp streekplanherziening wordt een gebied ten zuiden van Sexbierum (gemeente Franekeradeel) aangewezen voor de uitbreiding van glastuinbouw. Voor deze streekplanherziening is een milieueffectrapport in de vorm van een planMER opgesteld.

Stukken inzien
Vanaf maandag 7 januari tot en met 17 februari 2008 kunt u de ontwerp streekplanherziening en het planMER inzien bij:
* het provinciehuis, (Snekertrekweg 1, te Leeuwarden)
* het gemeentehuis van de gemeente Franekeradeel (Harlingerweg 18, te Franeker).

De ontwerp streekplanherziening en het plan-MER zijn eveneens in te zien via de provinciale website: www.fryslan.nl/glastuinbouw.

Zienswijzen indienen
Zienswijzen op de ontwerp streekplanherziening en/of het planMER kunnen naar keuze schriftelijk of mondeling worden ingediend tot uiterlijk 18 februari 2008. Uw schriftelijke zienswijze kunt u toezenden aan:

* Gedeputeerde Staten van Fryslân, postbus 20120, 8900 HM Leeuwarden.

Voor mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer J.J. Dicke van de afdeling Ruimte (tel. 058-2925905). Van mondeling ingediende zienswijzen wordt een verslag gemaakt. Van zienswijzen op het planMER wordt een kopie doorgestuurd aan de Commissie voor de Milieueffectrapportage. Deze commissie zal die zienswijze dan gebruiken bij haar advies over het planMER.

Informatie
Voor informatie kunt u contact op nemen met de heer J.J. Dicke van de afdeling Ruimte van de provincie Fryslân (tel. 058-292 59 05).

Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig de Woningwet bekend dat in de periode van 20-12-2007 t/m 02-01-2008 de volgende lichte en reguliere bouwaanvragen zijn binnengekomen:

* Dijkstraat 45 te Franeker aanbrengen reclame-uitingen
* Franekerweg 7 te Tzum plaatsen van een dakkapel
* Dorpsstraat 18 te Achlum veranderen van een woning
* Binnenterrein Bjirmenstate te Sexbierum plaatsen van een kunstwerk
* Rietbuurt kavel 19 Franeker Zuid te Franeker bouwen van een woning
* Kerkstraat 6 te Schalsum vergroten van de woning
* Voorstraat 39 te Franeker aanbrengen van een reclamebord
* Dijkstraat 30 te Franeker aanbrengen reclame-uitingen en markies (legaliseren)

* Dijkstraat 39 te Franeker aanbrengen zonwering (legaliseren)

Deze bouwaanvragen worden behandeld in de welstandscommissie. De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar en vinden op maandagmorgen in de oneven weken van 9.30 - 11.00 uur plaats in het gemeentehuis. U bent hierbij van harte welkom! Wilt u weten wanneer een bouwplan wordt behandeld, kijkt u dan op de website www. franekeradeel.nl.

Wij attenderen u er op dat tegen een aanvraag om bouwvergunning geen bezwaarschrift kan worden ingediend. Een bezwaarschrift kan pas worden ingediend na het verlenen van de bouwvergunning.

Sloopaanvraag

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 27 december 2007 de volgende aanvraag voor een sloopvergunning is binnengekomen:
* Noorderbleek 35 te Franeker, het verwijderen van asbesthoudend zeil.

Melding sloopvoornemen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 27 december 2007 de volgende melding sloopvoornemen is ontvangen:

* Evert Sybesmastrjitte 27 te Tzummarum, het slopen van een houten garage.

Rectificatie

In de officiële bekendmakingen van 31 december 2007 is abusievelijk aangegeven dat voor het perceel P.F. Catsstraat 27 te Franeker bouwvergunning is verleend voor het plaatsen van een dakkapel. Het betreft hier echter geen verleende bouwvergunning maar een weigering van de bouwaanvraag.

Verleende vergunningen 20-12-2007 t/m 02-01-2008

Reguliere bouwvergunningen

* Klaas de Jagerlaan 16 te Franeker oprichten van een woning met garage 21-12-2007

Lichte bouwvergunningen

* Franekerweg 6 te Dongjum bouwen van een garage/berging 27-12-2007

Indien u het niet eens bent met één van bovengenoemde besluiten, kunt u binnen zes weken
na verzending van dit besluit een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker. Het bezwaarschrift dient tenminste te volgende onderdelen te bevatten: a. naam en adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar;
e. een ondertekening.

Indien u een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien u van mening bent dat de onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist. Een verzoek om voorlopige voorziening dient u te richten aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden, Sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Ook dient u een kopie van het besluit op het bezwaarschrift te overleggen.

RECTIFICATIE Voorbereidingsbesluit

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van 6 december 2007 heeft verklaard, dat voor wat betreft:
* het bestaande Glastuinbouw gebied te Sexbierum een bestemmingsplan wordt voorbereid,

* De dorpen Schalsum, Hitzum, Oosterbierum en Dongjum een bestemmingsplan wordt voorbereid,

een en ander overeenkomstig de bij het besluit behorende kaart.

Het voorbereidingsbesluit treedt met ingang van donderdag 10 januari 2008 in werking.
Het raadsbesluit en de bijbehorende kaart ligt met ingang van donderdag 10 januari 2008 tijdens openingstijden van het Gemeentehuis, Harlingerweg 18 te Franeker, op de afdeling Bouwen en Milieu voor een ieder ter inzage

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na datum van deze publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Zienswijzen vrijstellingsprocedure

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat géén zienswijzen zijn binnengekomen inzake de navolgende vrijstellingsprocedures:

met toepassing van artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening:
* het intern verbouwen/veranderen van een fysiotherapiepraktijk naar twee adviesburo's op het perceel Van Haersoltestrjitte 26 te Sexbierum;

met toepassing van artikel 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening:
* het realiseren van een waterbassin op een (deels) nieuwe locatie ten behoeve van de kassen aan de Konkelswei te Oosterbierum.

Geen zienswijzen en verlening monumentenvergunning

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er geen zienswijzen zijn binnengekomen op het ontwerpbesluit van de aanvraag om een monumentenvergunning van:

* N. de Ruiter voor het renoveren van de woning op het perceel Heerengracht 8 te Franeker.

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een monumentenvergunning deels is verleend en deels is geweigerd voor de bovenstaande aanvraag.

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen het besluit van de raad / het college binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit aan de aanvrager een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Leeuwarden, sector bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA, Leeuwarden (tel.058-2341555). Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

* naam en adres van de indiener;

* de dagtekening;

* een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
* de gronden van het beroep.

Ook dient u, indien mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te overleggen. De indiener van het beroepschrift is tevens griffierecht verschuldigd.

Alleen zij die tijdig (schriftelijk) of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerp-beschikking kunnen later beroep instellen bij de Rechtbank, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen danwel dat het definitieve besluit afwijkt van het ontwerp-besluit.

Franeker, 9 januari 2008.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.

Vrijstelling

De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders, voornemens zijn:
met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor:

* het legaliseren van de bouw van een berging bij een skelterbaan op het perceel Hearewei 24a te Sexbierum.

Op grond van het bepaalde in artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening liggen de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 10 januari 2008 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kan een ieder zijn/haar zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunt u aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen, of telefonisch op nummer 0517-380449.

Franeker, 9 januari 2008.
De burgemeester voornoemd,
M.J. Haveman..