Brussels Airlines

Brussels Airlines vernieuwt catering contract met LSG Sky Chefs

woensdag 9 januari 2008

Brussels Airlines verlengt haar catering partnership met LSG Sky Chefs voor een periode van vijf jaar. Het contract werd toegekend na een tender proces waarin kwaliteit, innovatie, operaties en kosten centraal stonden.

LSG Sky Chefs, 's werelds grootste aanbieder van inflight diensten, zal zowel de medium / long haul business en economy class als ook de b.flex economy + en b.light economy retail catering verzorgen.

De inflight-service speelt een cruciale rol in het aanbod van Brussels Airlines en in de peilingen naar de klantentevredenheid. Brussels Airlines heeft dankzij haar aandacht voor inflight trouwens al verschillende prijzen gewonnen.

Tijdens de tender procedure voor het nieuwe cateringcontract werd dan ook uitgekeken naar een partnership waarin kwaliteit, innovatie, productontwikkeling en aandacht voor markttrends centraal stond. Uiteraard was ook het kostelement een belangrijk criterium omdat value voor money één van de basiskenmerken is van Brussels Airlines filosofie.

Enige leverancier

LSG Sky Chefs zal in de thuisbasis van Brussels Airlines op Brussels Airport voortaan de enige leverancier zijn van de catering aan boord (+- 40.000 vluchten per jaar, 49 vliegtuigen). Alle maaltijden, drankjes en duty free producten van de Brussels Airlines medium en long haul vluchten zullen aangeleverd worden door LSG Sky Chefs. Voor het Europees vluchtaanbod zal LSG Sky Chefs instaan voor de all inclusive catering waarvan de b.flex economy+ klanten kunnen genieten en voor het betalend retail concept dat aan de b.light economy passagiers wordt aangeboden.

Brussels Airlines en LSG Sky Chefs werken al succesvol samen sinds 2002. Het nieuwe contract verlengt deze samenwerking met vijf jaar en legt meer dan ooit de nadruk op hoogstaande kwaliteit en service.

"Dit nieuwe cateringcontract zal Brussels Airlines toelaten om haar productaanbod verder te optimaliseren en uit te breiden", zegt Brussels Airlines CEO Philippe Vander Putten. "We zullen deze zomer onze passagiers al kunnen verrassen en verblijden met de nieuwe inflight ervaring die we momenteel ontwikkelen."

"De toekenning van dit nieuw, uitgebreid contract verstevigt ons langdurig engagement tegenover Brussels Airlines", zegt LSG Sky Chefs CEO Walter Gehl. "We waarderen ten zeerste het vertrouwen van Brussels Airlines in LSG Sky Chefs en we blijven onszelf verplichten om aan de luchtvaartmaatschappij de hoogste servicestandaard en value for money aan te bieden. We zijn ervan overtuigd dat onze innovatieve concepten zullen bijdragen tot de verdere groeiperspectieven van Brussels Airlines."

Geert Sciot, Vice President Communication
Email: gsciot (at) brusselsairlines.com

Thierry Van Eyll, Manager External Communication Email: tvaneyll (at) brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Airport Building 26
Ringbaan
1831 Diegem, Belgium