Gemeente Borsele

Concert door Koor A58 in de Stenge

Koor A58

In het kader van âBorsele Cultureel' geeft het Koor A58 een concert in ontmoetingscentrum de Stenge te Heinkenszand. Het concert wordt gehouden op vrijdag 9 januari aanstaande en begint om 20.00 uur.

A58 werd in 1999 opgericht. Rob van der Meule en Bart Orye, de artistieke leiders, zijn er in korte tijd in geslaagd de 80 zangeressen en zangers tot een uitstekend klinkend gezelschap te vormen. En er wordt nog steeds gewerkt aan verdere verbetering van klank, kleur en presentatie.

Het inmiddels opgebouwde repertoire is zeer gevarieerd. Van herkenbare musicalmelodieën tot meer ingetogen poprepertoire, van âZelfs je naam is mooi' van Henk Westbroek tot een selectie van bekende ABBA-songs, van âMalle Babbe' tot âAs tears go by' en van âPastorale' tot âEres tù'. In de arrangementen, vele geschreven door de eigen artistieke leiders, wisselen traditionele koorzettingen, close-harmony en vormen van vocal jazz elkaar af: tweestemmig tot dubbelkorig achtstemmig, van âballad' tot ârock', voornamelijk in het Engels en Nederlands. Bij de meeste stukken zorgt Bart Orye voor de professionele pianobegeleiding.

Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan in 2004 staat een sprankelende show op het programma onder de titel âEn de winnaar is'. Daarin duikt het koor in de rijke historie van het Eurovisiesongfestival. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang. Verwacht mag worden, dat een aantal van de dan te zingen stukken op het programma voor het concert in Heinkenszand zal worden gezet.

De zangeressen en zangers, afkomstig uit Zeeland en West-Brabant, verheugen zich op het concert in De Stenge en rekenen op een grote belangstelling.

De toegangsprijs bedraagt 7 Euro en voor jongeren tot en met 21 jaar en 65-plussers 3,50 Euro. Kaarten kunnen worden gereserveerd bij het VrijwilligersHuis Borsele, telefoonnummer 0113 311999.