Ingezonden persbericht



Persberichten

Luxe, exclusiviteit en maatwerk op Vakantiebeurs 2008

Publicatiedatum: 21-11-2007


Persbericht
Utrecht, 22 november 2007

Luxury Travel Themaroute en Luxury Travel Evening

Luxueus reizen over de hele wereld. Dat kan dit jaar met extra veel aanbieders op de Vakantiebeurs 2008 in Jaarbeurs Utrecht. Exposanten met reizen voor de verwende globetrotters die in Afrika, Azië, Oceanië, Zuid Amerika, Canada of nog verder weg nieuwe reisuitdagingen aangaan en daar veel tijd en geld voor over hebben. Ontdekking, schoonheid, luxe en exclusiviteit staan centraal. De reizen zijn stuk voor stuk maatwerk. Bijvoorbeeld naar de berggorilla's in Oeganda, vrouwentrips naar de Galápagos, high tea bijeenkomsten met een eigen operazanger in het Sydney Opera House, een toer naar de grizzly beren in Canada, een trip naar de Maori's in Nieuw Zeeland of het beklimmen van de Kilimanjaro in Tanzania. Het speciale aanbod luxe reizen op de Vakantiebeurs wordt overzichtelijk gepresenteerd met de Luxury Travel themaroute, een van de primeurs op de beurs. Bij de informatiebalies kunnen belangstellenden een gratis plattegrond afhalen, evenals voor alle andere themaroutes die op de Vakantiebeurs kunnen worden gevolgd: Wildlife, Kids & Go, Hiking & Cycling, Diving, Luxury Travel en Citybreaks.

Luxury Travel Evening
Op vrijdag 11 januari van 19.00 tot 22.00 uur is tijdens de Vakantiebeurs voor de eerste keer de Luxury Travel Evening in Media Plaza, onderdeel van Jaarbeurs Utrecht. Onder het genot van heerlijke drankjes en wereldse, culinaire hapjes, kunnen liefhebbers zich oriënteren op de volgende exclusieve reis met advies op maat van een tiental luxe reisaanbieders. Voor de Luxury Travel Evening is een beperkt aantal, exclusieve kaarten verkrijgbaar. Deze bieden tevens recht op een plaats op de VIP parkeerplaats en toegang tot de Vakantiebeurs, waar de Luxury Travel themaroute kan worden gevolgd met exclusieve reisaanbieders vanuit de hele wereld.

Specifieke wensen
Directeur Hans van Uden van de ITG groep signaleert al geruime tijd een verschuiving van groepsreizen naar individuele reizen, afgestemd op ieders persoonlijke smaak. Een groeiend segment in de reismarkt van kritische klanten die toe zijn aan exclusiviteit, hoogwaardige dienstverlening en kwaliteit. De reiziger krijgt waar voor zijn geld. Doorgaans wordt de toekomstige klant persoonlijk bezocht om de specifieke wensen te bespreken.

Groot wild
Alle bestemmingen en activiteiten zijn mogelijk. Zuidelijk Afrika is nog steeds populair bij reisavonturiers op zoek naar groot wild. Eventueel in combinatie met een kennismaking met het leven in de townships, het bijwonen van Gospel kerkdiensten of het bereiden van traditionele gerechten in de keuken van de lokale bevolking. Safari's zijn er te kust en te keur. In Botswana ook per fiets, te paard of zelfs in een chartervliegtuig.

Op fotojacht
Exposant Thika Travel biedt exclusieve en luxe reizen aan naar Afrika, maar ook naar eilanden in de Indische Oceaan, Latijns Amerika, Antarctica aan de Zuidpool of Spitsbergen aan de Noordpool. Het is mogelijk een ijsbrekercruise te boeken met het expeditieschip Yamal en op fotojacht te gaan op ijsberen en walvissen. Voorop staat de pure beleving van de weidse natuur en de bijzondere flora en fauna in deze gebieden.

Huwelijksreizen
Een uitgebreid programma voor huwelijksreizen wordt geboden naar de Seychellen, de Malediven, Zanzibar en Mauritius, waarbij de bruid in veel gevallen kortingen krijgt. De eilanden van de Malediven kunnen op alle mogelijke manieren beleefd worden. Er zijn ruim 1200 eilanden, waarvan er 200 bewoond zijn. Maar ook op een onbewoond eiland kan volop genoten worden in dit zonnige oord. Boot en watervliegtuig kunnen de bezoekers overal heen brengen.

Hele gezin
Wie per se met het hele gezin of grote familie op stap wil kan kiezen uit luxe mogelijkheden in Afrika; van een luxueus safari vakantiehuis in Zuid Afrika, tot een mobiele camping in Botswana. Ook Zuid Amerika biedt aantrekkelijke mogelijkheden; met het kleine cruiseschip Eclipse naar de Galápagos of een familie avonturenreis in Chili of Costa Rica.

Vogelliefhebbers
Vogelliefhebbers kunnen speciale vogel ontdekkingsreizen maken in Zuid Amerika en de poolgebieden. En wie een reis naar natuurrijke en afgelegen regio's in Zuid Afrika wil combineren met een reflectie op de zin van het leven kan de reis ook maken met een gespecialiseerde 'personal coach'. Hiervoor zet Thika Travel Robert Herok in, een safarigids met veel ervaring in persoonlijkheidsontwikkeling.

Rusland
Iets minder ver trekt reisorganisatie De Boer en Wendel, die eersteklas rondreizen door Rusland aanbiedt. Er wordt gevlogen op Moskou, waar de deelnemers in eersteklas hotels worden ondergebracht. In de Russische hoofdstad worden gevarieerde, maar vrijblijvende culturele excursies aangeboden en is ruimte voor eigen invulling van een programma. Via Wladimir, Jaroslaw en Kostroma gaan de deelnemers naar Sint Petersburg, de laatste maar onvergetelijke etappe op de twee weken durende rondreis. Andere luxe reizen van De Boer en Wendel zijn trips naar Oezbekistan, Marokko en Egypte.

Openingstijden
De openingstijden van de Vakantiebeurs 2008 zijn van woensdag 9 januari t/m zondag 13 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 11 januari van 10.00 tot 22.00 uur. Bezoekersinformatie is verkrijgbaar via tel. 0900-52272387 (¤ 0,13 per minuut) of per e-mail naar visitorsinformation@vnuexhibitions.com. Tijdens de Vakantiebeurs worden tal van gevarieerde activiteiten georganiseerd. Het meest actuele overzicht staat vermeld op www.vakantiebeurs.nl.

Noot voor de redactie (